IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com



Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 02.Haziran.2022   #1
Çevrimdışı
Tükenmişlik Sendromu Yaşayanlar Buraya


Ankara psikolog alanında uzman doktorlar, stresli bir yaşamın etkileri ile günümüz toplumunda daha sık görülen tükenmişlik sendromu, dikkat ve tedavi gerektiren psikolojik bir sorundur. Yoğun ve stresli iş yaşamı olan kişilerde yaygın olarak görülen tükenmişlik sendromunda başarısızlık hissi, enerji eksikliği, yorgun ve bitkin hissetme gibi sorunlar yaşanır. Bu sorunların şiddeti, hastalığın şiddeti ile birlikte artar. Hastalık aniden gelişmez, yavaş, sinsi ilerler ve belirtiler göstermeye başlar.

Bu nedenle hastalar ve yakınları çoğu zaman durumlarıyla ilgilenmezler ve hastalık belirli bir şiddete ulaşana kadar tedavi ihtiyacı hissetmezler. Sendrom ilerlerse, hastalık insanlar için tatsız ve dayanılmaz hale gelebilir ve bu da işlerini istem dışı kaybetme ve toplumdan uzaklaşma gibi sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle hastalık tespit edilir edilmez Ankara psikolog desteği almaları şarttır.

Tükenmişlik Sendromu Nedir?

Tükenmişlik sendromu, Dünya Sağlık Örgütü’nün Uluslararası hastalık sınıflandırmasına da dahil edilmiştir. Özellikle bireyin destekleyebileceği iş yükünün üzerinde bir oranda çalışan kişilerde ve yüksek stres altında olan kişilerde görülen tükenmişlik sendromunda, bireylerin bu koşullar altında çalışma gücünün belirli bir süre sonra çökmeye başlamasıyla ortaya çıkar. Ve hastalık kendini göstermeye başlar. Günümüz toplumuna baktığımızda ünlülerin ortaya çıkmasıyla bu hastalığın tanınırlığı artmıştır. Sonuç olarak, sendromlu birçok kişi şüpheli ve durumlarının farkında olarak görülüyor.

Tükenmişlik sendromu olarak bilinen psikolojik hastalık, ilk kez 1974 yılında Herbert Freudenberger tarafından başarısızlık, yorgunluk, enerji ve enerji düzeylerinin azalması ve isteklerin yerine getirilmemesi nedeniyle bireyin iç kaynaklarında meydana gelen tükenme durumu olarak tanımlandı. Ankara psikolog alanında ilgili profesörler hastaları ile yakından ilgilenmekte ve tükenmişlik sendromu üzerinde çalışmaktadırlar.

Konu 5006osman tarafından (02.Haziran.2022 Saat 16:31 ) değiştirilmiştir. Sebep: Url Hatası
 

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
 


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık