IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 31.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Taze Bakla Turşusu


Taze Bakla Turşusu Tarifi İçin malzemeler


  • 500-600 g körpe bakla
  • 3-4 diş sarımsak (İrice doğranmış)
  • 1/2 çay kaşığı hardal tohumu
  • 1/2 çay kaşığı kişniş tohumu
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 1/4 su bardağı sirke
  • 3-4 dal dereotu


Taze Bakla Turşusu Nasıl Yapılır?


  • Baklaları yıkayın ve varsa kılçıklarını alıp, tek lokmalık doğrayın. Bol suda 5 dakika kadar haşlayın ve süzerek soğuk sudan geçirin.
  • Yarım su bardağı içme suyunda kaya tuzunu eritin. İçine sirkeyi ekleyin.
  • Steril edilmiş cam kavanozun en altına defne yaprağını yerleştirin. Üzerine bakla ve sarımsakları birlikte ekleyin.
  • Üzerine hardal ve kişniş tohumlarını ardından tuzlu, sirkeli suyunu ekleyin. Kalan kısmı baklaların üzerini tamamen örtecek şekilde içme suyu ile tamamlayın.
  • Üzerine dereotu yerleştirin, bıçakla kenarlarından bastırarak havasını alın. Kavanozun kapağını yarı aralık bırakarak bir iki gün oda sıcaklığında bekletin. Taşma varsa fazla suyunu alın ve kapağını sıkıca kapatın. Bir hafta sonra bakla turşusu yemek için hazır olacaktır.
  • Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
lezzet


  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık