IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://www.ircforumda.net/)
-   Turşular (https://www.ircforumda.net/tursular/)
-   -   Acı Biber Turşusu Tarifi (https://www.ircforumda.net/tursular/18132-aci-biber-tursusu-tarifi.html)

DeLLy 27.Ağustos.2021 17:22

Acı Biber Turşusu Tarifi
 
300
gram küçük boy
acı biber
5
diş
sarımsak
1
çay bardağı
üzüm sirkesi
1
adet
limonun suyu
1,5
yemek kaşığı
kaya tuzu
2
su bardağı
su

Acı Biber Turşusu Tarifinin Püf Noktası

Turşunun oluş süresi biberin cinsine göre ya da hava sıcaklıklarına göre farklılıklar gösterebilir. Bu nedenle sık sık gözlemleyin. Farklı tatlardan hoşlanıyorsanız içerisine tane karabiber de ilave edebilir, bozulmasını ve uzun süre dayanmasını sağlamak adına nohut ve elmadan yardım alabilirsiniz.


Acı Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

Biberleri güzelce yıkayıp, kurulayarak turşu kurmaya başlayın.
Sarımsakların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün.
Bir kabın içinde su, sirke, tuz ve limon suyunu karıştırın.
Biberleri kavanozun içine sıkı sıkı, bastırarak dizin. Aralara doğranmış sarımsakları ilave edin.
Hazırladığınız sıvı karışımı kavanozun içine aktarın.
Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Güzelce çalkalayın.
Serin ve kuru bir ortamda yaklaşık 15-20 gün kadar tadının ve renginin oturması adına bekletin.
Ardından kavanozun kapağını dikkatli bir biçimde açarak afiyetle tüketin.

https://i.hizliresim.com/al2zspn.jpg


Forum Saati: 16:31. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.