IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://www.ircforumda.net/)
-   TurkiyeFm Paylasimlari (https://www.ircforumda.net/turkiyefm-paylasimlari/)
-   -   MasterChef Midye Dolma Tarifi (https://www.ircforumda.net/turkiyefm-paylasimlari/40246-masterchef-midye-dolma-tarifi.html)

CeReN 22.Kasım.2022 15:35

MasterChef Midye Dolma Tarifi
 
MALZEMELER
40 adet kabuklu midye
3/4 su bardagi zeytinyagi
2,5 su bardagi sicak su
1 adet sIkilmis limon suyu
ic pilav icin:
1,5 su bardagi pirinc
4 adet kuru sogan
50 gram dolmalik fistik
1 yemek kasigi kus uzumu (istege gore)
8 yemek kasigi zeytinyagi
1 yemek kasigi toz seker
1 tatli kasigi limon suyu
2,5 su bardagi sicak su
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi yenibahar
1 tatli kasigi tuz
Biraz demet dereotu
TARIF
Midyeleri bol suda guzelce yikamak gerekiyor. BitisIk, kabuklu kisimlarini birbirinden ayirmadan keskin bir bicak yardimi ile uc kisimlarindan acmak gerekli.
Tuylu kisimlarini elinizle cekerek alip kabuklu midyeleri soguk su dolu bir kapta kisa sure bekletmeniz gerekecektir. Bol suda yikayip sularini suzdukten sonra ayri bir yerde bekletin.
Ayiklanmis pilavlik pirinci, ilik ve tuzlu suda 15 dakika kadar bekletmenizde fayda var. Kabugunu soydugunuz kuru soganlari kucuk kupler halinde dograyin ve diger yandan da kus uzumlerini kumunun cikmasi icin ilik suda bekletin.
Suyunu suzdugunuz pirinci duru su cikana kadar durulayin. Zeytinyagini genis bir pilav tenceresinde isitip dolmalik fistiklari hafif bir renk alana kadar kavurun. Pirinci ekledikten sonra kisIk ateste kavurmaya devam edin. Suyu suzulmus ve durulanmis kus uzumleri, tuz, karabiber, yenibahar, limon suyu ve toz sekeri de bu karisimin icerisine ekleyip karistirin.
Sicak suyunu verip kisIk ateste pirincler hafif diri kalacak sekilde pisirmeye birakin. Incecik kiyilmis dereotunu ekledikten sonra ilik pilavi bir kenara alip dindirin. Kabuklarini araladiginiz midyelerin ic kisimlarini birer tatli kasigi kadar ic pilavla doldurup sIkica kapatin ve uzerine zeytinyagi gezdirin.
Midye dolmalarinizi kisIk ateste 25-30 dakika kadar pisirmeye birakin ve tercihen soguk olarak servis edin.


ALİNTİ ~


Forum Saati: 13:19. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.