IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://www.ircforumda.net/)
-   TurkiyeFm Paylasimlari (https://www.ircforumda.net/turkiyefm-paylasimlari/)
-   -   Kastamonu Usulu Banduma Tarifi (https://www.ircforumda.net/turkiyefm-paylasimlari/40062-kastamonu-usulu-banduma-tarifi.html)

CeReN 16.Kasım.2022 11:57

Kastamonu Usulu Banduma Tarifi
 
MALZEMELER
Dort adet yufka
Dort adet tavuk but veya denk miktarda hindi eti
Bir su bardagi ogutulmus ceviz ici
Uc – dort yemek kasigi tereyagi
Bir tatli kasigi tuz
Bir cay kasigi pul biber
Bir cay kasigi karabiber
TARIF
Kuru yufka (serme) yoksa hazir yufkanin firinda bir miktar kurutulmasi gerekir.
Hazir boreklik yufka sekiz esit ucgen parcaya ayrilir. Bu ucgen parcalarinin her biri katlanarak daha kucuk ucgenler haline getirilir. Ucgen yufkalar firin tepsisine konularak 200 derecede yedi – sekiz dakika kadar hafifce kurutulur.
Islama yufkasi icin diger bir sekil olarak; yufkanin 2 - 3 parmak genisliginde kalin serit halde durulup 3 - 4 parmak uzunlugunda kesilerek kullanilmasi veya daha uzun kesilerek ikiye katlanmasi da mumkundur.
Tavuk butlari yikanir ve temizlenir. Uzerini gececek kadar su konularak tuz ve pul biber eklenip pisinceye kadar haslanir.
Haslanan tavuklar kemiklerinden siyrilarak iri parcalar halinde didiklenir.
Didiklenen tavuk parcalarina bir cay kasigi karabiber eklenerek harmanlanir.
Tereyagi tavada eritilip kizdirilir. Tereyagi ve tavuk suyu sicak halde iken diger islemlere gecilir.
Katlanan yufkalar tavuk suyuna batirilarak (yufka islamasi) yayvan bir kaba ortasi bos kalacak sekilde cember seklinde bir sira dizilir. Yufkalarin uzerine kizgin tereyagi gezdirilir.
Ceviz serpistirilir ve tavuk parcalari yerlestirilir. Yine yufkalar sicak haldeki tavuk suyuna batirilarak ayni sekilde dizilir.
Uzerine tereyagi ve ceviz gezdirilip tavuk parcalari yerlestirilir. En son sira yufkalar tekrar tavuk suyu ile islatilarak dizilir.
Uzerine erimis tereyagi ve ceviz serpistirilir.
Yufkalarin ortasinda kalan bos yere tavuk parcalari konulur.
Hazirlanan banduma sicak olarak sunulur.


ALİNTİ ~


Forum Saati: 15:13. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.