IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 17.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Snapdragon 8 Gen 2, performansıyla iddialı geliyor!


2 ay sonra piyasaya çıkması beklenen Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.
Mobil işlemci dünyasının en büyük oyuncularından Qualcomm, Snapdragon serisiyle birlikte akıllı telefon sektöründe önemli bir pay sahibi oldu. Şirket, amiral gemisi yeni modeli üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Önemli kaynakların paylaştığı bilgiler ışığında işlemcinin özellikleri şekilleniyor.
Snapdragon 8 Gen 2, 3.4 ya da 3.5GHz CPU hızıyla ultra yüksek frekanslı bir işlemci olacak
2021 yılında çıkardığı Snapdragon Gen 1 ile önemli bir başarı yakalayan Qualcomm, bu başarısını geçtiğimiz aylarda 8+ Gen 1 versiyonunu çıkararak sürdürdü. Şirket, amiral gemisi serisini yeni üyesi olan Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi için sıkı hazırlanıyor. İşlemci, 15-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan Qualcomm Snapdragon Summit etkinliğinde tanıtılacak.

Birçok sızıntı, model hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlıyor. Son olarak gelen bilgiler modelin 3.4 ile 3.5GHz CPU saat aralığında bir hıza sahip ultra yüksek frekanslı bir işlemci olacağını söylüyor. Öte yandan geçtiğimiz aylarda çıkan Plus modeli 3.19 GHz'de çalışıyordu.
Snapdragon 4 Gen 1 işlemcili ilk telefon tanıtıldı! İşte iQOO Z6 Lite 5G özellikleri
Snapdragon 8 Gen 1 işlemcide 1 adet yüksek performans çekirdeği, 3 adet performans çekirdeği ve 4 adet verimlilik çekirdek bulunuyor. Sızdırılan bilgilere göre Qualcomm, yeni işlemcisinde 4 farklı işlemci çekirdeği kullanacak. Ayrıca yeni işlemcinin de Snapdragon 8 Gen 1'de olduğu gibi 4nm teknolojisiyle üretileceği belirtiliyor.

Snapdragon 8 Gen 2 işlemcide 1 adet ARM Cortex-X3, 2 adet ARM Cortex-A720, 2 adet ARM Cortex-A710 ve 3 adet ARM Cortex-A510 çekirdek kullanılacak. Grafik arabiriminde ise Adreno 740 kullanılacağı sızdırılan bilgiler arasında yer alıyor. Öte yandan Xiaomi 13, Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle tanıtılacak ilk telefonlar arasında yerini alacak.
Yeni Qualcomm işlemcisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Lütfen görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşınız.
Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık