IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://www.ircforumda.net/)
-   Tatlılar (https://www.ircforumda.net/tatlilar/)
-   -   Sticky Toffee Puding Nasıl Yapılır? (https://www.ircforumda.net/tatlilar/27226-sticky-toffee-puding-nasil-yapilir.html)

Emre 29.Haziran.2022 16:11

Sticky Toffee Puding Nasıl Yapılır?
 
Derin bir tava dolusu su kaynatın. Üzerine hurmaları ekleyerek 5 dakika bu şekilde kaynatın.
Ardından hurmaların suyunu süzün. Soğuk su dolu kaseye pişirdiğiniz hurmaları ekleyin.
Kasenin içinde hurmanın çekirdeklerini ve kabuklarını çıkartın.
Tavanın içerisine hurmaları, 1 su bardağı su, karbonat ve vanilyayı ekleyerek kaynatın.
Su köpürmeye başladığında altını kapatın ve üzerindeki köpükleri alın. Soğuması için bekletin.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın kabını tereyağı ile yağlayın.
Bir kabın içerisinde un, tuz, kabartma tozu ve şekeri karıştırın.
Farklı bir kapta tereyağı veya margarini krema kıvamına gelene kadar mikserle karıştırın.
Yağın üzerine hurmalı karışımı, unlu karışımı ve 1 adet yumurtayı ekleyerek karıştırın.
Hazırladığınız keki, fırın tepsisine alarak 25-30 dakika pişirin.
Tofee sosu için; Bir tavanın içerisine tereyağı, şeker, krema ve suyu ekleyerek pişirin.
Pişen sosu, oda sıcaklığında bekletin. Kek piştikten sonra 12 kareye bölün.
Hazırladığınız sosu kekin üzerine ve kenarlarına dökün.
Tekrar fırına atarak 2-3 dakika daha pişirin.
Sticky toffee pudingini, vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.

Gateau St. Honore Nasıl Yapılır?


Tabanı için; İlk olarak taban için gereken tüm malzemeleri bir kaba alın ve hamur kıvamına getirin.
Hazırladığınız hamuru buzdolabına kaldırın.
Choux hamuru için; Bir tavanın içerisine tereyağı, su, pudra şekeri ve tuzu ekleyerek kaynatın.
Bu esnada unu da ekleyerek karıştırın ve hemen ocaktan alın.
Hamur top haline geldiğinde ise teker teker yumurtaları ekleyin ve çırpıcıyla çırpın.
Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Dolaptaki tabanı 20 cm çapında ve 3 mm kalınlığında açın.
Taban hamurunu tepsiye yerleştirin ve çatal ile üzerinde delikler açın. Bir adet çırpılmış yumurta ile kenarlarını fırçalayın.
Choux hamurunun üçte birini krema poşetine doldurun.
Tabanın kenarından 3 mm'lik bir boşluk bırakın. Fırın tepsisine aralıklı olarak 20 adet ceviz büyüklüğünde choux hamuru sıkın.
Taban ve choux toplarını önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ortalama 25 dakika pişirin.
Pişen hamuru oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Karamel sos için; şeker ve suyu bir tencerede 145 dereceye gelene kadar pişirin.
Karamel sıcakken pişen choux toplarını karamelin içerisine daldırın.
Karamel olan kısmı tabanın üzerine aralıklı olarak yerleştirin.
Chiboust kreması için; Jelatini soğuk suyun içerisine alarak yumuşatın.
Ayrı bir kapta yumurta sarılarını pudra şekeri ile karıştırın. Karışım beyaz ve koyu bir renk alana kadar çırpın ve üzerine mısır nişastası ekleyin.
Vanilya çubuğu ve sütü bir tencerede birlikte kaynatın. Kaynayan sütü yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın.
Ardından karışımı süt tenceresine tekrar alarak hem kaynatın, hem de karıştırın.
Yumuşayan jelatini ekleyerek tamamen eriyene kadar karıştırın. Yumurta beyazlarını bir kapta çırptıktan sonra karışıma ilave edin.
Malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra priz noktasına gelene kadar soğutun.
Pastanın orta kısmını hazırladığınız chiboust kreması ile doldurun ve üzerine pudra şekeri serpiştirin.
Altın rengi olana kadar kısa süre pişirin. Hazırladığınız tatlıyı servis edene kadar soğuk bir yerde saklayın. Afiyet olsun.


Forum Saati: 10:01. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.