IRCForumda - IRCForumlarının En İyi IRCForum Sayfasi
  sohbet

 

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 2 Hafta önce   #1 (permalink)
Çevrimdışı
www.ircforumda.net
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Kabak lazanya nasıl yapılır?



 

Müjgan Yurtseven, yaz mevsimine uygun lezzetli ve sağlıklı fırın yemeği olan domates soslu & peynirli kabak lazanyanın tarifini verdi!

Servis: Orta boy oval fırın kabında

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 30 + 10 dakika


Kabak lazanya için malzemeler:
1 kg sakız kabağı

3 diş sarımsak, ezilmiş

3 yemek kaşığı zeytinyağı

3 bardak domates püresi, 600 gr

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı kuru fesleğen

1 çay kaşığı tuz

100 gr rendelenmiş mozarella veya taze kaşar

Kabak lazanya yapılışı:
*Kabakları yıkayıp kurulayarak mandolin yardımıyla veya bıçak ile ince halkalar halinde doğrayın.


*Sarımsak ve zeytinyağını sos tenceresine alın, orta ateşte sarımsak aromasını yağa bırakana kadar çevirin. Domates püresi, biber salçası, fesleğen ve tuzu ekleyip sos koyulaşana kadar pişirin.


*Kabın tabanına sostan 2 yemek kaşığı yayın, üzerine kabak dilimlerinin 1/4 ünü görseldeki gibi sıralayın, üzerlerine yine sostan yayarak kabakların 1/4 ünü sıralayın, en üst için sosun 2 yemek kaşığını ayırıp kabaklar bitene kadar aynı işleme devam edin. En üste sosu yayarak kabı pişirme kağıdı ve folyo ile kaplayın, 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Bu süre sonunda kabı fırından alıp folyo ve pişirme kağıdını çıkartın ve üzerine rendelenmiş peyniri serpiştirin. Fırında peynirler eriyene kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin.


Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Müjgan Yurtseven, yaz mevsimine uygun lezzetli ve sağlıklı fırın yemeği olan domates soslu & peynirli kabak lazanyanın tarifini verdi!

Servis: Orta boy oval fırın kabında

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 30 + 10 dakika


Kabak lazanya için malzemeler:
1 kg sakız kabağı

3 diş sarımsak, ezilmiş

3 yemek kaşığı zeytinyağı

3 bardak domates püresi, 600 gr

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı kuru fesleğen

1 çay kaşığı tuz

100 gr rendelenmiş mozarella veya taze kaşar

Kabak lazanya yapılışı:
*Kabakları yıkayıp kurulayarak mandolin yardımıyla veya bıçak ile ince halkalar halinde doğrayın.


*Sarımsak ve zeytinyağını sos tenceresine alın, orta ateşte sarımsak aromasını yağa bırakana kadar çevirin. Domates püresi, biber salçası, fesleğen ve tuzu ekleyip sos koyulaşana kadar pişirin.


*Kabın tabanına sostan 2 yemek kaşığı yayın, üzerine kabak dilimlerinin 1/4 ünü görseldeki gibi sıralayın, üzerlerine yine sostan yayarak kabakların 1/4 ünü sıralayın, en üst için sosun 2 yemek kaşığını ayırıp kabaklar bitene kadar aynı işleme devam edin. En üste sosu yayarak kabı pişirme kağıdı ve folyo ile kaplayın, 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Bu süre sonunda kabı fırından alıp folyo ve pişirme kağıdını çıkartın ve üzerine rendelenmiş peyniri serpiştirin. Fırında peynirler eriyene kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin.


Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
  Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
reklam ver

~ BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ ~

sohbet isami sohbet
Cevapla

Etiketler
kabak, lazanya, nasil, yapilir, yemek



(View-All Bu konuyu okuyan üyeler: 1
GeCeNiN_MaViiSi
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık