IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://www.ircforumda.net/)
-   Salatalar Mezeler (https://www.ircforumda.net/salatalar-mezeler/)
-   -   Pürüzsüz Kıvam: Humus Tarifi (https://www.ircforumda.net/salatalar-mezeler/55048-puruzsuz-kivam-humus-tarifi.html)

BeSte 14.Aralık.2023 20:47

Pürüzsüz Kıvam: Humus Tarifi
 
Humus Tarifi İçin Malzemeler
Nohutları Islatmak İçin:
2
su bardağı
nohut
1
tatlı kaşığı
karbonat
(arzuya göre)
1/2
su bardağı
tahin
1/2
çay bardağı
zeytinyağı
2
adet
limon
2
diş
sarımsak
1,5
çay kaşığı
tuz
1
tatlı kaşığı
kimyon
1-2
yemek kaşığı
su
(kıvamına göre)
Üzeri İçin:
1
yemek kaşığı
zeytinyağı
1
tutam
maydanoz
1
tutam
nar taneleri
1
tutam
toz kırmızı biber
1
tutam
kimyon


Humus Tarifinin Püf Noktası
Kullandığınız nohutun cinsine göre pişme süresi artıp azalabilir. Daha pürüzsüz bir humus elde etmek istiyorsanız nohutun kabuklarını soymalısınız.

Humus Tarifi Nasıl Yapılır?
Humus tarifi için nohutları 1 gece veya en az 4-5 saat öncesinden ıslatın.

humus-asama-1
Sindirimi kolaylaştırması ve daha kolay pişmesi için suyuna 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyin.

Ertesi gün suyunu süzün ve tekrar sudan geçirin.

Nohutları tencereye alıp üzerine su ekleyin ve pişmeye bırakın. Çelik tencerede 45 dakika kadar pişecektir. Nohutlar iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alın.

Haşlanan ve suyu süzülmüş nohutları mutfak robotuna alın.


Üzerine tahin, zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve tuzu ekleyin.

Pürüzsüz bir kıvamda oluncaya kadar robottan geçirin.

Son aşamada kimyonu ekleyin ve tekrar robottan geçirin.

Eğer mutfak robotu zorlanıyorsa, azar azar su ilave ederek dilediğiniz kıvama ulaşmasını sağlayın.

Ardından servis tabağına alarak tatlı kaşığıyla ortasına bir yuvarlak çizin. Son olarak humusun üzerine zeytinyağını gezdirip, üzerine kıyılmış maydanoz, toz kırmızı biber ve kimyon serpin.
Humus hazır, afiyet olsun!


Forum Saati: 23:14. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.