IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://www.ircforumda.net/)
-   Şairler / Yazarlar (https://www.ircforumda.net/sairler-yazarlar/)
-   -   Ceyhun Emre Teoman (https://www.ircforumda.net/sairler-yazarlar/25254-ceyhun-emre-teoman.html)

Emre 05.Haziran.2022 00:55

Ceyhun Emre Teoman
 
Esasen yazar olan Ceyhun Emre Teoman Afrika seyahatinin ardından "Kara Kıta'nın Kara Yazgısı" isimli bir şiir albümü hazırladı;

Ceyhun Emre Teoman;
"öğrenim hayatına izmir’de başladı. kitaplarla dolu bir evde büyüdü. liseyi okurken tanıştığı “ney” sayesinde, hayata musiki penceresinden bakmayı keşfetti. üniversiteyi ankara’da, ilahiyat fakültesinde tamamladı. fakülte hayatı, sahnelerde ve stüdyolarda geçti. bu arada birçok sanatçı ve yazarı tanıma imkânı buldu. 1999 yılında dünya radyo’da başladığı radyo programlarına ( cemre ) 2003 yılında son verdi ve ticarî hayata atıldı.

kaleme aldığı hikâye ve şiirlerin edebiyat dergilerinde yayınlanması ile -farkına varmasa da-, yazarlık yoluna çoktan girmişti. ilk kitabı “mahruk baba” ( keşif yayınları - 2003 ), ikinci kitabı “bilmiş, kebikeç” ( şule yayınları - 2007 ), üçüncü kitabı “asırlık tozlar” ( lotus yayınları - 2006 ), dördüncü kitabı “garyan efendi” ( kent kitap-2009 ) okuyucu ile buluştu. yine 2007’nin aralık ayında “sevginin yolu” isimli hz mevlana’nın hayatından bir kesitin anlatıldığı tiyatro oyununu yazdı. 2009’un ramazan ayında kanaltürk tv’nin feshaneden canlı yayınladığı, “iftaname” isimli iftar programını sundu.

halen birçok mahfilde yazmakta ve ney üflemeye devam etmektedir. evli ve bir çocuk babasıdır."

Eserleri;
Mahruk Baba
Kebikeç Bilmiş
Asırlık Tozlar
Keçiboynuzu
Garyan Efendi
Dalaksız Nikola

Şiir olarak ise "Elma Şekeri"ni tavsiye ederim


Forum Saati: 23:23. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.