IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 12.Ekim.2021   #1
DeLLy
Guest
Uyluk ve kol sarkmalarından kurtulmanın yolları


Kilo verme sürecinde karşılaşılan en büyük sorunlardan biri bacak ve kol bölgesindeki sarkmalardır. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Op. Dr. İlsun Aka bacak ve kol sarkmasının çözümlerini sizler için derledi.

Kilo alıp vermenin neden olduğu sarkan uyluklar, bacakların yaşlı görünmesine neden olur. Bacaklarınızı uyluk germe ile sıkılaştırmak sizi daha genç gösterebilir. Güçlü bacaklara sahip olmak her kadın için önemlidir. Gençken bacaklar daha sıkı olduğu için fark edilmez ama yaşlandıkça sarkmalardan dolayı bacak estetiği bozulmaya başlayabilir. Özellikle iç baldırın doğum gibi en çok esnemeye ihtiyaç duyduğu durumlarda, egzersiz yapmak bile bacağı ancak bir dereceye kadar eski haline getirmektedir.

Bacaklardaki sarkmaların sebepleri nelerdir?

Bacak içlerindeki sarkmaların başlıca nedenleri; hamilelik süreci, kilo alma ya da verme, hareketsiz yaşam şekli, genetik faktörler, yaş alma olarak sıralanabilir.


Bacaklardaki sarkan deri kişiyi rahatsız edebilir, sürtünme ve terleme gibi sorunlara yol açabilir. Kişinin yaşam konforunu etkilediği durumlarda bacak germe ameliyatı ile bacaklar sıkılaştırılabilir. Ameliyat sırasında sarkan cilt, uyluk ve/veya uyluk iç kısmından yerçekiminin aksi yönünde yukarıya doğru gerdirilir ve fazla deri çıkarılır. Sarkan cilt kaldırılırken bacaklar yeniden şekillendirilir ve estetik olarak sıkılaştırılır. Bacaklardaki gölgeler, gamzeler ve mat görünüm giderilir.

Bacak germe ameliyatı için uygun olan kişiler ise;



- İç bacaktaki sarkmadan rahatsız olan herkes.
- Hamilelik ve doğum sonrası iç bacak sarkmasından şikayetçi olan emzirme dönemini tamamlamış anneler.
- Aşırı kilo kaybı sonrası şiddetli sarkma durumu olan kadın veya erkekler.
- Yaşlanmaya bağlı olarak bacaklarındaki sarkmadan rahatsız olan ileri yaşta kimseler.
- Genetik sebeplerle iç bacakta aşırı gevşeme gibi şikayetleri olan her yaştan kadın ve erkekler.
- Kısacası, her yaştan yetişkin erkek ve kadın, bacak sarkmasından rahatsızlık duyuyorsa ve gelişim yaşını tamamlamışsa uyluk germe ameliyatına uygundur.

Sarkan kollardan kolaylıkla kurtulabilirsiniz!


Kol, yüzün ve omuzların arkasında en çok dikkat çeken bölgedir. Kol germe ameliyatı, kollarınızı gerektiği gibi sıkılaşmasına yardımcı olabilir. Sarkık kollar, özellikle kadınlar olmak üzere zayıf kişilerde bile cilt sarkmasının en sık görülen sorunudur. Erkeklerde bu kas grupları daha güçlü olmasına rağmen, kadınlarda üst sırt kasları daha şişman ve gevşemeye uygundur. Bu bölümün kaslarını çalıştırmak özel eğitim gerektirir, aksi takdirde egzersize rağmen koltuk altları kaçınılmaz olarak gevşer. Kollar, estetik ve fotojenik görüntü üzerinde önemli bir etkiye sahiptir ve kadın giyim seçiminde daha önemli bir rol oynamaktadır. Birçok kadın kollarının sarkmasından rahatsızlık duyar ve kollarını gizleyecek şekilde giymeyi tercih eder.


Kadın genetiği nedeniyle kadınlarda kol sarkması yaygındır

Kol ve meme arasındaki bağlantının esnekliği genetik bir durumdur. Bu nedenle erken yaşlardan itibaren tüm kol kaslarını çalıştıracak özel egzersizler, kolun sarkmasını önleyebilir. Kolların sarkmasının bir diğer nedeni ise; kilo alıp vermenin hareketsiz bir yaşam olmasıdır.

Hastane koşullarında ve ameliyathane ortamında yapılan kol germe ameliyatı, sarkan kol derisini için fazla deriyi çıkarmak ve dikmek için yapılan ameliyattır. Kilo verdikten sonra genellikle her iki kolda ve uylukta aşırı sarkma görüldüğü için bu bölgelere hemen ameliyat yapılabilir. Kol ve uyluk germe ameliyatı genellikle aynı ameliyatta yapılabilir. Anneler için ise doğumdan sonra kilo verme döneminin tamamlanması ve emzirme döneminin durması bu operasyonlar için ön koşul olabilir. Sürecin tekrarlanmaması için bir planın olması önemlidir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



(View-All Bu konuyu okuyan üyeler: 0
Görüntülenecek kayıt yok.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık