IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://www.ircforumda.net/)
-   Rüya Tabirleri (https://www.ircforumda.net/ruya-tabirleri/)
-   -   Lusid Rüya Nedir? (https://www.ircforumda.net/ruya-tabirleri/34173-lusid-ruya-nedir.html)

Emre 04.Eylül.2022 03:08

Lusid Rüya Nedir?
 
Rüya uykuya daldıktan sonra uykuda görülen durumdur.Uyku sırasında aynen uyanıkmış gibi çeşitli olayların yaşanmasıdır rüya.Lüsid rüya ise kişinin rüya gördüğü sırada, rüya gördüğünün farkında olması haline denir.

Lusid rüya, kişinin rüya gördüğü sırada, rüya gördüğünün farkında olması haline ve rüya gördüğünün bilincinde olduğu rüyaları olarak adlandırılıyor. İlk kez Oxford Psikofizik Enstitüsü’nden parapsikolog Celia Gren tarafından adlandırılan lucid rüya,Doğu’nun lüsid rüyaya önem veren bazı mistik ekollerinde üstatın öğrencisine gördüğü psikofizyolojik kaynaklı rüyayı yönlendirebilmesi için imajinasyonu denetleme tekniklerini öğretmesine dayanıyor. Örneğin, lusid rüyada kişi vahşi bir hayvan tarafından kovalanmaktaysa, rüyasında lusid – bilinçli hale geçer ve imajinasyonunu denetlemesi sayesinde, bu kez kendisi o vahşi hayvanı kovalayabilir. Diğer popüler bir örnek ise Matrix.. Lusid rüyada Matrix, rüyasını yönlendirebiliyor ve varlık ile yokluk arasındaki sınırda hareket ediyordu.

İşte soru ve cevaplarla rüyalarınıza yön vermenizi sağlayan lusid rüya ve teknikleri…

Lusid Rüya Nedir ?

Lusid rüya uyku ile uyanıklık arası, rüya gördüğünüzün ve uykuda olduğunuzun farkında olarak rüya görme olarak tanımlanıyor. Açık bilinçle görülen lucid rüya, uykuda görülen gerçek rüyadan daha renklidir. Rüyada olduğunuzu farkettiğiniz için bazı gariplikler olabilir. Çoğu insanın uyandıktan sonra rüyalarını yaşadığı veya hemen gerçek hayata döndüğü olmuştur. Buna rağmen, rüyada olduğunuzun tamamiyle farkında olarak rüya görmeye devam edebilirsiniz.

Lusid Rüyayı Kontrol Edebilir misiniz?

Lusid rüyanın kontrol dereceleri var. Bunu iyi belirlemek gerekiyor. Lusid rüyaların ne kadar kontrol edilebileceği rüyaya ve rüya görene göre fark edebiliyor. Rüyaları kontrol etme yeteneği görünüşte bahşedilen bir uygulama… En azından lusid rüya görenler rüya da ne göreceklerini seçebilirler. Örneğin rüyanızda yararttığınız bir figür ile size zarar veremeyeceğini bilerek savaşmaya karar verebilirsiniz. Eğer rüya olduğunun farkında değilseniz bu tür tehlikeli rüyalardan uzak durmalısınız. Bazı insanlar lusid rüyaları konusunda uzmanlaşmış olabilir, hayal edebildikleri herhangi bir dünya yaratabilir, canlı ve fantastik deneyimler yaşayabilirler.


Forum Saati: 12:55. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.