 |
|
BBQ SAUCE |
28.Ağustos.2022 18:44 |
Kamkat (Kumkuat) Reçeli
Kamkat (Kumkuat) Reçeli Tarifi İçin malzemeler
- 1 litre su
- 400 gr kamkat
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1,5 su bardağı toz şeker
Kamkat (Kumkuat) Reçeli Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kamkatların sap kısımlarını ayırın ve tencereye alın.
- İçerisine 2 bardak su ekleyin. 2-3 saatte bir suyunu değiştirin ve yarım gün boyunca bu suda bekletin.
- Hafifçe yumuşamaya başlayan kamkatları ikiye bölün ve içindeki çekirdekleri çıkartın.
- Dilerseniz 2 parçaya bölebilir veya daha küçük dilimler halinde kesebilirsiniz.
- Temizlenmiş kamkatları tekrar tencereye alın. Üzerine toz şeker ekleyin ve kapağını kapatın. Bu şekilde ertesi sabaha kadar bekletin.
- Ertesi sabah üzerine 1,5 bardak su ekleyin ve kıvam alana kadar kaynatın.
- Kaynamaya başladığında 1 yemek kaşığı limon suyu ilave edin ve karıştırın.
- Kıvam aldığında oda sıcaklığında ılıtın. Ilıyan reçeli kavanozlara doldurun. Kapağını kapatarak ters çevirin.
- Hazırladığınız reçelleri buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.
lezzet
https://i.lezzet.com.tr/images-xxlar...4427564e1d.jpg
|
Forum Saati: 03:18. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır. |
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.