IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

2Beğeni(ler)
  • 1 gönderen meLanie
  • 1 gönderen Emre

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.Nisan.2024   #1
Çevrimdışı
Bizimkiler.Net
Ramazan'ın 24. günü için iftar menüsü


KULAK ÇORBASI
Kuru Fasulye
Yaprak Sarması
Ceviz Soslu Semizotu Salatası
Sütlü Soğuk Kadayıf


KULAK ÇORBASI MALZEMELER
HAMUR İÇİN
• 2 su bardağı un
• 2 adet yumurta
• 1 çay kaşığı tuz
İÇ İÇİN
• 250 gr az yağlı dana kıyma
• 1 orta boy soğan
• Karabiber, tuz
ÇORBA İÇİN
• 150 gr haşlanmış nohut
• 30 gr tereyağı
• 15 gr domates salçası
• 800 gr et suyu
• 200 gr su
ÜZERİ İÇİN
• 100 gr tereyağı
• 2 yemek kaşığı nane

HAZIRLANIŞI
Aydın yöresine ait bu çorba, ev makarnası yapımı sırasında her evde yapılabilen bir çorba türüdür. Makarna hamurunun kıyısından köşesinden artan kulaklardan dolayı, kulak çorbası adını almıştır. Yoğurma kabına un, tuz ve yumurta ilave edilerek yoğurulur. Yoğurma esnasında kıvama göre su ilave edilebilir. Hamur kıvam aldıktan sonra 20-30 dakika kadar üzeri örtülerek dinlendirilir. Dinlendirilmiş hamur 3 adet bezeye ayrılarak mantı şeklinde kesilir. Kavrularak hazırlanan iç malzeme, kare kesilen hamur parçalarının üzerine konularak, üçgen şeklinde kapatılır. Hamurların geri kalan kenar kısımları da minik minik doğranır. Çorba yapımı için tencerede tereyağı eritilir. Salça eklenip kavrulduktan sonra et suyu ve içme suyu ilave edilerek kaynatılır. Kaynayan et suyuna hazırlanan kulak mantılar, haşlanmış nohut ve hamur parçacıkları ilave edilir ve pişene kadar kaynatılır. Üzerine tereyağında kızdırılan nane gezdirilir. Sıcak servis edilir.



Kuru Fasulye için Malzemeler
Zeytinyağı
2 su bardağı fasulye
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet soğan
1 adet biber
Tuz
Karabiber
Kimyon


Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip biraz diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün. Soğanları temizleyip ince ince kıyın.
ince doğranmış soğan
Tencereye zeytinyağını dökün ve içine soğanları alarak kavurun.
tencerede kavrulan soğan
Bu esnada biberleri ince ince kıyıp soğanların üzerine ilave edin.
tencerede kavrulan soğan ve biber
Üzerine salça ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar kısık ateşte karıştırın.
tencerede kavrulan salça
Daha sonra üzerine fasulyeyi ve baharatları ekleyerek 1-2 dakika karıştırın.
tencerede kavrulan fasulye
Üzerine su ilave edip kapağını kapatın ve 40 dakika pişmeye bırakın.
tencerede pişen kuru fasulye
Kuru fasulyeler tamamen piştikten sonra ocağın altını kapatıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.




Taze Yaprak Sarması Malzemeleri
yarim kilo taze asma yaprağı
3 adet iri soğan ( robotta çekilecek)
1,5 çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur
3 su bardağı sıcak su
2 silme yemek kaşığı domates salçası
1,5 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kuru nane
Maydanoz


Sosu için;

2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
3 su bardağı kadar sıcak su
2 adet limon suyu

Taze Yaprak Sarması Hazırlanışı
1- Öncelikle yıkanmış taze asma yapraklarımızın sap kısımlarını makas veya bıçak yardımıyla keserek temizleyelim.
2- Daha sonra 3-4 litre kaynayan su dolu tencereye 1,5 tatlı kaşığı tuz ilave edelim.
3- İyice fokurdamaya başlayınca asma yapraklarımızı kalın geniş desteler halinde suya batıralım. Rengi dönüp sarıya dönünceye kadar yaklaşık yedi saniye suyun içerisinde tutup arka tarafını çevirelim. Bu tarafında rengi dönünce fazla bekletmeden çıkarıp uygun bir kap içerisine alalım.
4-Tüm yapraklarımızı sıcak sudan geçirme işlemi bittikten sonra kabıyla birlikte çeşmenin altına alıp soğuk su tutalım ve daha sonra fazla suyunu süzdürelim.
5- 1Sarmanın iç harcı için; 5 çay bardağı zeytinyağına alalım. Üzerine robottan geçirdiğimiz 3 büyük boy soğanı alarak kavurmaya başlayalım.
6- Kavrulmaya yakın soğanların üzerine 2 silme yemek kaşığı domates salçasını ilave edip kavurmaya devam edelim.
7- Ardından kavrulan soğanlarımızın üzerine yıkanmış 3 su bardağı pirinç ve 1 su bardağı pilavlık bulguru da ekleyerek güzelce karıştıralım.
8-1,5 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı kimyon ve 1 tatlı kaşığı naneyi ilave edip tekrar karıştıralım.
9-3 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırdıktan sonra tavamızın kapağını kapatıp, kısık ateşte iç harcı pişirelim. Üzerine 3 avuç kıyılmış ince maydanozu ekleyerek karıştıralım.
10-Yaprak sarma işlemi için, yaprağın parlak kısmı alta gelecek şekilde bir kesme tahtasına, tabağa veya tezgaha yerleştirelim.
11-Üzerine iç harcından yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar yerleştirdikten sonra kenarlarını içe doğru katlayarak sıkıca saralım.
12- Sarmalarımızı sıkı bir şekilde yan yana dizerek tüm tencereyi dolduralım.
13-Sosu için tencereye yarım çay bardağı zeytinyağına alalım. Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçasını ilave edip kavuralım.
14-1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve yarım çay kaşığı pul biberi de ekleyerek karıştıralım.
15-3 su bardağı sıcak su ilave ederek karıştıralım ve ocağı kapatalım. Tenceredeki sarmalarımızın üzerine hazırladığımız sosu gezdirerek dökelim. 2 adet limon suyunu da gezdirerek dökelim.
16-Üzerini 5- 6 adet asma yaprağı ile kapatarak kapak yapalım.
17--Tenceremizi ocağa alalım ve kapağını kapatarak ilk 5 dakika yüksek ateşte kalan zaman diliminde ise kısık ateşte pişirelim.
18-Dinlendirdikten ve sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim.



Ceviz Soslu Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler
1 demet semizotu
5-6 adet kurutulmuş domates
1 adet domates
100 gram peynir (beyaz, tulum....)

Sosu için
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 avuç ceviz içi
3-4 adet kapari
1 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı limon suyu
1 çimdik tuz
1/2 çay kaşığı öğütülmüş top karabiber


Ceviz Soslu Semizotu Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Önce sosu hazırlayarak başlayın. Bütün sos malzemelerini bir rondoya atın veya havanda döverek macun kıvamına getirin.
Semizotunu yıkayın ve ayıklayın. Kalın saplarını atın.
Kurutulmuş domatesleri ve taze domatesi doğrayın.
Peyniri küp küp kesin
Bir salata kasesine önce semizotlarını alın sonra üzerine diğer malzemeleri ekleyin.
Sosun yarısı ile bütün salata malzemelerini iyice harmanlayın. Sosun geri kalanını da salatanın üzerine gezdirin.



Sütlü Soğuk Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
450 gram taze kadayıf
250 gram tereyağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Sütlü Şerbeti İçin:
1 litre süt
3,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin

Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
100 gram bitter çikolata (rendelenmiş)
3 yemek kaşığı toz Antep fıstığı


Sütlü Soğuk Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Kadayıfın şerbeti için; süt, şeker ve vanilini ocakta bir taşım kaynatın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Taze kadayıfın üzerine eritilmiş tereyağını ekleyip nazikçe karıştırırarak elinizle tel tel ayırın.
Yağladığınız kadayıfın yarısını kenara alıp, diğer yarısını dikdörtgen borcama yayın. Üzerine bir bardağın altıyla bastırarak sıkıştırın ve ceviz serpin. Ardından kadayıfın diğer yarısını eşit şekilde üzerine yerleştirin. Tekrar bardak altıyla bastırdıktan sonra 190 derece fırında 25 dakika, kızarana dek pişirin.
Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
Tatlıyı buzdolabında en az 2 saat bekletin.
Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri, kakao karışımını serpiştirin. Ardından rendelenmiş çikolata ve toz Antep fıstığı ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun!
Emre bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Alt 03.Nisan.2024   #2
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Cevap: Ramazan'ın 24. günü için iftar menüsü


Anlaşıldı bu @meLanie kesin vejeteryan

meLanie bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

Alt 04.Nisan.2024   #3
Çevrimdışı
Bizimkiler.Net
Cevap: Ramazan'ın 24. günü için iftar menüsü


Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Anlaşıldı bu @meLanie kesin vejeteryan

tabiisi hayir degilim sen diger menpleri görmedin sanirim ((( :

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık