IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30.Kasım.2023   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Güneş Alerjisi Belirtileri Nelerdir?


Cildimizin güneş ışığına karşı gösterdiği bir reaksiyondur, güneş alerjisi. Güneş alerjisinin çoğu bireydeki belirtileri aynıdır, ancak kişiden kişiye göre farklılık da gösterebilir. Kaşıntı, kızarıklık, isilik gibi çeşitli güneş alerjisi belirtileri söz konusudur. Kimilerinde içi su dolu kabarcıklar meydana gelir, kimlerinde de şişlikler. Birçok çeşidi olan güneş alerjisinin, belirtileri de çeşitlidir.

Güneş alerjisi belirtileri iltihaplı ve kaşıntılı da olabilir. Deri döküntüleri görülebilir. Ekseri gençlerde güneş alerjisine rastlanır. Ancak çocuklarda ve yaşlılarda da güneş alerjisinin belirtilerine rastlamak mümkündür. Cilt üzerinde yamalar halinde kabarcıklar husule gelmesi de belirtiler arasındadır.

Güneş alerjisinden en çok etkilenen bölgeler

Genellikle güneş alerjisinden en fazla etkilenen bölgeler olan boyun, kolların arkası, yüz ve ellerde güneş alerjisi belirtileri çok ciddi şekilde kendini göstermektedir. Kafa derisi ve boynun iki yanında bu belirtiler daha da şiddetlidir. Dudaklarda çatlamalar ve yarılmalar olması, kulakların kızarması ve pul pul deri döküntüleri de güneş alerjisinin belirtileri başında yer alır. Güneş alerjisinden etkilenen bölgeler birkaç gün boyunca güneşten korunduğu zaman, alerjik belirtiler kendini geçiş gösterir. Daha ileri boyutlarda oluşan belirtilerde uzman yardımı alınmalıdır.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık