IRCForumda - IRCForumlarının En İyi IRCForum Sayfasi
  sohbet

 


Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 6 Gün önce   #1 (permalink)
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
@Hena
Elma Kabuğundan Sirke Nasıl Yapılır



 

Malzemeler
3 litrelik cam kavanoz
1 litre su
Elma kabukları
Kuru ekmek
2 çorba kaşığı hazır sirke

Elma Kabuğundan Sirke
Cam kavanozunuz içine 1 litre su koyunuz (klorlu su olmasın). Kibrit kutusu büyüklüğünde kuru ekmek ve mevcut sirkenizden birazcık içine atınız. Bundan sonra her akşam yemeğinden 2 saat sonra yediğiniz tatlı elmaların kabuklarını bu suyun içine parçalayarak atın. (Ben elmayı kabuğu ile yerim diyenlere için ne yazık ki bu tarifimiz uygun değil) Siz elma kabuklarını attıkça kavanozun seviyesi yükselir. Her ilavede kavanozu çalkalayınız ki içine hava girsin. Sirke yapılan bu kabın ağzını kapatmayın. Ama sinek v.b girmesin diye bir bezle örtebilirsiniz. Bir de normal oda sıcaklığını sever ama, ağzı açık olduğu için odayı kokutur. Bizden söylemesi.
Akşamdan akşama kabukların ilavesi 1 ay sürse, olgunlaşması için de en az 1 ay gerekir. Tabi siz daha küçük bir kavanoza daha az elma kabuğu atarak daha kısa sürede sirkenizi yapabilirsiniz. Hava alacak şekilde ara sıra karıştırmayı unutmayın. Kavanozda bir pelteleşme oluşunca tadına bakın. Zaten sirkenin tadı size en iyi bilgiyi verir. Önce kavanozdakileri tel süzgeçten geçirip suyunu ayırın. Sonra pamuklu temiz bir kumaş varsa bunun içine bu sirkeyi koyup bir kaba süzün. Süzülen sirkeyi cam şişelerde ve buzdolabında saklayabilirsiniz. Sirke soğudukça içinde tekrar peltemsi yapı oluşur. Hiç üzülmeyin. Tekrar süzersiniz. Tortu yapmayan çarşı sirkelerinden daha sağlıklıdır. Eğer isterseniz içebillirsiniz, çünkü asidik yapısı olmadığı için boğazınızı yakmaz. Sebzelerinizi yıkarken bile kullanabilirsiniz.
Malzemeler
3 litrelik cam kavanoz
1 litre su
Elma kabukları
Kuru ekmek
2 çorba kaşığı hazır sirke

Elma Kabuğundan Sirke
Cam kavanozunuz içine 1 litre su koyunuz (klorlu su olmasın). Kibrit kutusu büyüklüğünde kuru ekmek ve mevcut sirkenizden birazcık içine atınız. Bundan sonra her akşam yemeğinden 2 saat sonra yediğiniz tatlı elmaların kabuklarını bu suyun içine parçalayarak atın. (Ben elmayı kabuğu ile yerim diyenlere için ne yazık ki bu tarifimiz uygun değil) Siz elma kabuklarını attıkça kavanozun seviyesi yükselir. Her ilavede kavanozu çalkalayınız ki içine hava girsin. Sirke yapılan bu kabın ağzını kapatmayın. Ama sinek v.b girmesin diye bir bezle örtebilirsiniz. Bir de normal oda sıcaklığını sever ama, ağzı açık olduğu için odayı kokutur. Bizden söylemesi.
Akşamdan akşama kabukların ilavesi 1 ay sürse, olgunlaşması için de en az 1 ay gerekir. Tabi siz daha küçük bir kavanoza daha az elma kabuğu atarak daha kısa sürede sirkenizi yapabilirsiniz. Hava alacak şekilde ara sıra karıştırmayı unutmayın. Kavanozda bir pelteleşme oluşunca tadına bakın. Zaten sirkenin tadı size en iyi bilgiyi verir. Önce kavanozdakileri tel süzgeçten geçirip suyunu ayırın. Sonra pamuklu temiz bir kumaş varsa bunun içine bu sirkeyi koyup bir kaba süzün. Süzülen sirkeyi cam şişelerde ve buzdolabında saklayabilirsiniz. Sirke soğudukça içinde tekrar peltemsi yapı oluşur. Hiç üzülmeyin. Tekrar süzersiniz. Tortu yapmayan çarşı sirkelerinden daha sağlıklıdır. Eğer isterseniz içebillirsiniz, çünkü asidik yapısı olmadığı için boğazınızı yakmaz. Sebzelerinizi yıkarken bile kullanabilirsiniz.
__________________
Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.
  Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
reklam ver

~ BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ ~

sohbet isami sohbet
Cevapla

Etiketler
elma, elma kabugundan sirke nasil yapilir, kabugundan, nasil, sirke, yapilir



(View-All Bu konuyu okuyan üyeler: 1
Hena
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık