IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://www.ircforumda.net/)
-   mIRC Scripting Dersleri (https://www.ircforumda.net/mirc-scripting-dersleri/)
-   -   Timer(zamanlayıcı) hakkında bilgiler (https://www.ircforumda.net/mirc-scripting-dersleri/13900-timerzamanlayici-hakkinda-bilgiler.html)

DamLa 25.Nisan.2021 02:01

Timer(zamanlayıcı) hakkında bilgiler
 


/timer[N/name] [-ceomhipr] [time]

Belli aralıklarlar yada belirlenen saatte yazılan komudu işleme sokmak için /timer Komudunu Rahatlıkla
kullanabiliriz.
Timer komutlarının kapatılması;

Tüm timerleri kapatmak istiyorsanız; /timers off

Belli bir timeri kapatmak istiyorsanız; timer ismini kullanarak kapatabiliriz...
Örnek : /timer1 1 1 /ame Ölümü özlemeyen a$kı anlamaz... şeklinde bir timer açıksa, bu timeri kapatmak için ( timerin adı /timer1 dir. ) --> /timer1 off komutunu yazarız..
/timer1 0 20 /ame awayım! bu komutla her 20 saniyede bir kez olmak şartıyla sonsuza kadar bulunduğum
bütün kanalla awayim! yazısını yollarız (tabi script kapatılmassa yada /timer1 off komutu girilmesse)
/timer5 10 60 /msg #ircmedya Gelecem bekleyin beni Bu Timer'ıda #Sohbet kanalına her 60 saniyede
toplam 10 adet mesaj atacak şekilde ayarladık
/timer 14:30 1 1 /echo -a Şimdi saat 14:30 Burda dedikki Saat 2 buçuk olduğu zaman beni bir kere uyar
/timer 10 20 /ame gelecem Bu komutla 20 saniyelik bir timer açtık bu işlem mesaj limitim 10'u bulana kadar
devam edecek

Bir sayıyı yada sözcük kullanarak bir zamanlayıcı için bir ismi
belirtebilirsiniz (örneğin /timer1 , /timer2 Yada /timerdie /timerirc ) gibi

Timer komutlarıyla kodlarda kullanılan identifier'ları da rahatlıkla kullanabiliriz
(örneğin: /timer 1 1 echo -a $nick $server $time ) gibi

/timer3? 30'dan 39'a tüm zamanlayıcıları gösterir

(-h) yada (-m) Parametresi: girilen saniye seviyesini milisaniyeye indirir (örnek /timer -h 10 20 /echo -a deneme 20 saniyede atılması gerekirdi mesajın eğer biz -h parametresini girmeseydik /timer 1 0 /echo -a deneme komutuyla eş değere sahiptir )

(-i) Parametresi: açılan ikinci server penceresindede komutu aktif kılar (örnek /timer -i mesajadeti süre /komut)

(-p) parametresi: Girilen Timer Komutunu Durdurur (örneğin timer1 komudunu durdurmak istersek /timer1 -p yapmamız gerekir)

(-r) Parametresi: -p Parametresi ile durdurulan timeri tekrar aktif kılar (örneğin timer1 komudunu /timer1 -p yazarak durdurmuştuk şimdi /timer1 -r yazarak tekrar aktifleştiriyoruz)

(-e) Parametresi: -e parametresi, aktif olan timer'ın süre bitimini beklemeden anında işleve geçmesini sağlar. Ekstra olarakta "wildcard" destekler.
* örneğin;
* /timer1 3 15 .echo -a naber " komutunu kullandık, biliyorsunuz ki bu komutta, her 15 saniyede 1 kez olmak şartı ile 3 defa " .echo -a naber " komutunu uygular.
* Bu timer işlev sırasındayken eğer biz, " /timer1 -e " komutunu uygularsak, " /timer1 3 15 " olarak ayarladığımız " 3 defa hakkından 1 tanesini " süre bitimini beklemeden uygulamaya alacaktır ve kalan hak " 3 den 2 ye " düşecektir. Eğer ki " /timer1 -e " komutunu, 3 kere uygularsak, bu timer'ı kapatacaktır. Eğer timer içerisinde her hangi bir " adet " girilmemiş ve bu sayı " 0 (yani sonsuz sayıda)" seçilmiş ise " /timer1 -e " komutu bu timer'ı kapatmadan sadece komutunu (.echo -a naber) anında uygulayacaktır.
* Ekstra olarak;
* Diyelim ki, açıkta çalışmakta olan timer1 timer2 timer3 isimli timerlarımız mevcut ve biz bu timerların hepsinin aynı anda işleve girmesini istiyoruz o halde, kullanmamız gereken komut " /timer* -e " olacaktır.

(-o) Parametresi: Bu parametre server'a bağlıyken açtığınız timer'ın server'dan disconnect olsanız bile devam etmesini, kapanmamasını sağlar, veya herhangi bir server'a bağlı olmadan açtığınız timer'ın herhangi bir server'a bağlandığınızda çalışmaya devam eder.

(-c) Parametresi: mIRC'iniz ola ki lag'a girerse -c parametresi ile çalışan ve ya normal olarak çalışan herhangi bir timer'ı timer adıyla birlikte -c ile tekrar aktif ederseniz, " LAG'a girmiş " esnada bu çalışan timerların çalışmasını etkileyip, herhangi bir timer'ı atlarsa bu atlanan timer'ı bir kez daha aktif etmeye çalışır.

(-d) Parametresi: Bu parametre ile çalıştırdığınız timer'ı veya bu parametre dahilinde ki bütün timer'ları, çalıştırdığınız sıraya göre aktif eder.
*örneğin;

alias td { .timer -d 1 1 .echo -a naber? .timer -d 1 2 .echo -a iyi sen? .timer -d 1 4 .echo -a iyi, nerden? .timer -d 1 7 .echo -a izmir, sen? .timer -d 1 9 .echo -a istanbul ok. } * /td


( $ltimer ) : Bu event ile açık olan kaç tane timer varsa, rakam olarak görebilirsiniz, eğer ki açık olan timer sadece bir (1) adet ise, açık olan timer'ın ismi yansıyacaktır.

/timer1 1 2 .echo -a naber /timer1 1 1 .echo -a naber /timer1 1 2 .echo -a naber

Bu timer'lar aktif iken, " //echo -a $ltimer " dediğimizde, " 3 " olarak dönecektir.
Eğer ki sadece tek bir timer'ımız aktif ise; " /timerNABER 1 3 .echo -a iyi " gibi, " //echo -a $ltimer " , " naber " olarak dönecektir.


Forum Saati: 04:20. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.