IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 18.Mart.2022   #1
Çevrimdışı
Kişisel Gelişim Nedir? Ne Olmalıdır?


Bir insanın kendisini geliştirmesi, öncelikle şu anda olduğundan daha iyi bir insan olmaya çalışmasına bağlı. Daha iyi bir insan olmak da, ahlâken ve mânen gelişmek anlamına geliyor bizce.

Kişisel gelişim kavramı ilk defa ABD’de ortaya çıktı. Fakat bu kavram, bir ahlâk ve anlam derinliğiyle birleştirilemedi. Okunan onca kitaba, gerçekleştirilen onca seminere rağmen neredeyse üç Amerikalıdan ikisinin ruhsal sorunlar yaşıyor olması şaşırtıcı olmasa gerek.
Ülkemizde de benzer bir durum kapımızı çalmak üzere. İnsanlar değerlendirilirken, okul çağındaki çocuklarımız dahil, sadece akademik başarıları ve maddî güçleri ölçü alınıyor.

“Çocuğum okulda başarısız olabilir, ama onun dürüst, güvenilir, ahlâklı olması daha önemli benim için.” diyebilen kaç anne baba tanıyorsunuz?

Çok şey bilmek, zengin olmak, mevki sahibi olmak tek dert olmamalı.

Bir insan, ölüm gelip çattığında:” Keşke daha çok param olsaydı!” demez. Ölüm anında ne için “keşke…” diyeceksek onun için çalışmalı, insanlara da bunu öğütlemeliyiz.

Bizim coğrafyamızda, gelişmiş insan; bir büyüğü odaya girdiğinde ayağa kalkan, otobüste büyüğüne yer veren, konuştuğunda güzel söz söyleyen, aile müessesesine değer veren, düşenin elinden tutan, zenginliğini ve bilgisini büyüklenmek için kullanmayan, aksine bunları paylaşan, inançları ve değerleriyle uyum içinde yaşayan… kişidir.

Gelişmiş insandan asıl beklenen, yüce dinimizin temel düsturlarından biri olan:” Başkalarına faydalı olmak”tır. Değilse, insanlara faydası olmayan bilginin de zenginliğin de sahibine faydası değil zararı olacağı muhakkaktır.

İyi insan olmanın ölçüleri de bizzat Yaratıcımız tarafından çizilmiştir. Gelişmiş insan, insanlara faydası dokunan, güleryüzlü, cömert, yardımsever, ahlâklı, herkese karşı dürüst, insanları seven, inançları ve değerleriyle uyum içinde yaşayan, yaptığı her şeyin hesabını vereceğini hatırından bir an bile çıkarmayan insandır.

Tüm bu ölçüler ışığında, kendini ve insan gerçeğini tanımaya çalışmak, eksiklerini fark edip daha iyi olmaya çalışmaktır kişisel gelişim.

Sürekli gelişen kişiler olmamız dileğiyle....
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık