IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://www.ircforumda.net/)
-   Kek Tarifleri (https://www.ircforumda.net/kek-tarifleri/)
-   -   Baklava Cheesecake (https://www.ircforumda.net/kek-tarifleri/28711-baklava-cheesecake.html)

BBQ SAUCE 21.Temmuz.2022 01:22

Baklava Cheesecake
 
aklava Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

  • 16 parça baklavalık yufka
  • 60 g tereyağı (Eritilmiş)
  • 1/2 su bardağı Antep fıstığı (Çekilmiş)
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
Cheesecake için
  • 2 paket krem peynir (labne)
  • 1 paket maskarpon peyniri
  • 1/4 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 adet yumurta
  • Vanilya
Üzeri için
  • 4-5 adet baklavalık yufka
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • Toz şeker
  • 1/2 su bardağı Antep fıstığı (Çekilmiş)


Baklava Cheesecake Nasıl Yapılır?


  • İlk olarak 22 cm genişliğinde kelepçeli bir kek kalıbının kenarlarını yağlayın.
  • Her bir baklavalık yufkaya fırça yardımıyla eritilmiş tereyağından sürüp, üzerine tozşeker serpiştirin ve ardından yağladığınız kek kalıbına yanlardan taşacak şekilde yerleştirin ve antep fıstığı serpiştirin.
  • Aynı işlemi tekrar ederek bu şekilde 16 kat oluşturun. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında sadece 5-6 dakika renk alana dek pişirin ve fırından alıp ılınmaya bırakın.
  • Bir karıştırma kasesine peynirleri ve toz şekeri koyup mikser yardımıyla karıştırın. Ardından süt, yumurta ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.
  • Son olarak un ve antep fıstığını ilave ederek karıştırın ve cheesecake karışımını baklava tabanının üzerine dökün. Kalıbı birkaç kez tezgaha vurup cheesecake’in havasını alın.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırına ısıya dayanıklı bir kase ile su koyduktan sonra aynı rafa cheesecake’i alarak 50-60 dakika süreyle pişirin.
  • Fırını kapattıktan sonra kapağını aralayıp 30 dakika süreyle cheesecake’in yavaş yavaş soğumasını sağlayın. Daha sonra fırından alın ve oda sıcaklığına gelince en az 5-6 saat buzdolabında soğutun.
  • Süslemek için 4-5 adet baklavalık yufkayı, 1-2 yemek kaşığı tereyağı ve toz şekerle harmanlayarak fırında kızartın ve soğuyunca elinizle parçalayarak chesecake’in üzerine serpiştirin.
  • Son olarak üzerine Antep fıstığı ile süsleyin ve servis edin.
lezzet


https://i.lezzet.com.tr/images-xxlar...433b06fa3e.jpg


Forum Saati: 00:49. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.