IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.Haziran.2022   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Sitalopram


Sitalopram (Citalopram), seçici serotonin geri alım inhibitörleri ( SSRI’lar ) adı verilen bir ilaç grubuna ait bir antidepresandır .

Sitalopram, depresyonu tedavi etmek için kullanılır .

Citalopram, bu ilaç kılavuzunda listelenmemiş amaçlar için de kullanılabilir.

Önemli Bilgi
Aynı zamanda pimozid alıyorsanız veya metilen mavisi enjeksiyonu ile tedavi görüyorsanız sitalopram kullanmamalısınız.

Son 14 gün içinde izokarboksazid, linezolid, metilen mavisi enjeksiyonu, fenelzin, rasagilin, selegilin veya tranilsipromin gibi bir MAO inhibitörü kullandıysanız sitalopram kullanmayın .

Bazı gençlerin ilk kez antidepresan aldıklarında intihar hakkında düşünceleri vardır. Ruh halinizdeki veya semptomlarınızdaki değişikliklere karşı tetikte olun. Yeni veya kötüleşen semptomları doktorunuza bildirin.

Ruh hali veya davranış değişiklikleri, anksiyete, panik atak, uyku sorunu, kendinizi dürtüsel, huzursuz, tedirgin, düşmanca, agresif, huzursuz, hiperaktif (zihinsel veya fiziksel) hissediyorsanız, depresyonda veya intihar veya kendinize zarar verme konusunda düşünceleriniz varsa ve bunlar gibi gibi yeni veya kötüleşen semptomları doktorunuza bildirin.

Doktor tavsiyesi olmadan 18 yaşından küçük hiç kimseye sitalopram vermeyin. Bu ilacın çocuklarda kullanılması onaylanmamıştır.

Bu ilacı almadan önce;
Sitalopram veya essitaloprama (Lexapro) alerjiniz varsa veya ayrıca pimozid kullanıyorsanız bu ilacı kullanmamalısınız.

Son 14 gün içinde bir MAO inhibitörü kullandıysanız sitalopram kullanmayın. Tehlikeli bir ilaç etkileşimi meydana gelebilir. MAO inhibitörleri arasında izokarboksazid, linezolid, metilen mavisi enjeksiyonu, fenelzin, rasagilin, selegilin, tranilsipromin ve diğerleri bulunur.

Sitalopramın sizin için güvenli olduğundan emin olmak için aşağıdakilerden herhangi biri sizde varsa doktorunuza söyleyin:

bir kanama veya kan pıhtılaşma bozukluğu;
karaciğer veya böbrek hastalığı;
dar açılı glokom;
nöbetler veya epilepsi;
kalp hastalığı, kalp yetmezliği, kalp ritmi bozukluğu, yavaş kalp atışı veya yakın zamanda kalp krizi öyküsü;
Long QT sendromunun kişisel veya aile öyküsü;
elektrolit dengesizliği (kanınızdaki düşük potasyum veya magnezyum seviyeleri gibi);
bipolar bozukluk (manik depresyon); veya
uyuşturucu kullanımı veya intihar düşünceleri öyküsü.
Bazı gençlerin ilk kez antidepresan aldıklarında intihar hakkında düşünceleri vardır. Doktorunuz düzenli ziyaretlerde ilerlemenizi kontrol etmelidir. Aileniz veya diğer bakıcılar da ruh halinizdeki veya semptomlarınızdaki değişikliklere karşı dikkatli olmalıdır.

Hamilelik sırasında bir SSRI antidepresan almak bebekte ciddi akciğer sorunlarına veya diğer komplikasyonlara neden olabilir. Bununla birlikte, antidepresanı almayı bırakırsanız, depresyonun nüksetmesi yaşayabilirsiniz. Hamile kalırsanız hemen doktorunuza söyleyin. Bu ilacı hamilelik sırasında doktorunuzun tavsiyesi olmadan başlatmayın veya kesmeyin.

Sitalopram anne sütüne geçebilir ve emzirilen bebeğe zarar verebilir. Emziriyorsanız sitalopram kullanmanın risklerini ve faydalarını tartışmalısınız.

Bu ilacı tıbbi tavsiye almadan 18 yaşın altındaki hiç kimseye vermeyin. Citalopram, çocuklarda kullanım için onaylanmamıştır.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık