IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://www.ircforumda.net/)
-   Hamur İşleri (https://www.ircforumda.net/hamur-isleri/)
-   -   Zeytinli Açma (https://www.ircforumda.net/hamur-isleri/32095-zeytinli-acma.html)

BBQ SAUCE 25.Ağustos.2022 07:45

Zeytinli Açma
 
ytinli Açma Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8 g kuru maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı dilim zeytin
  • 2 adet yumurta sarısı
Üzeri için
  • Çörek otu


Zeytinli Açma Nasıl Yapılır?


  • Un, şeker ve tuzu birlikte bir kapta, tereyağı hariç diğer sıvı malzemeleri de birlikte başka bir kapta karıştırın.
  • Kuruların içerisine sıvıları katarak yoğurmaya başlayın ve hamur elastik bir hale gelene kadar yaklaşık 6 dakika makinada, makinanız yoksa 15 dakika el ile yoğurun.
  • Hamuru 8 parçaya bölün ve teker teker tezgah üzerinde açın ve yağlayın. Çok ince bir hamur elde edene kadar esneterek açmaya devam edin.
  • Her hamurun arasına zeytin dilimlerini yerleştirin ve rulo yaparak kapatın.
  • Daha sonra kendi çevresinde havlu büker gibi döndürerek bükün ve uçlarını halka şeklinde birleştirip gül böreği yapar gibi katlayarak tepsiye yerleştirin.
  • Üzerini naylon ile kapatarak 50 dakika süreyle mayalanmaya bırakın.
  • Mayalandıktan sonra iyice çırpılmış yumurta sarısını sürün ve çörek otuyla süsleyerek önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
lezzet


https://i.lezzet.com.tr/images-xxlar...d18ae2c6f0.jpg


Forum Saati: 07:06. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.