- -
Zeytinli Açma
(
https://www.ircforumda.net/hamur-isleri/32095-zeytinli-acma.html)
BBQ SAUCE |
25.Ağustos.2022 07:45 |
Zeytinli Açma
ytinli Açma Tarifi İçin malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 8 g kuru maya
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı dilim zeytin
- 2 adet yumurta sarısı
Üzeri için
Zeytinli Açma Nasıl Yapılır?
- Un, şeker ve tuzu birlikte bir kapta, tereyağı hariç diğer sıvı malzemeleri de birlikte başka bir kapta karıştırın.
- Kuruların içerisine sıvıları katarak yoğurmaya başlayın ve hamur elastik bir hale gelene kadar yaklaşık 6 dakika makinada, makinanız yoksa 15 dakika el ile yoğurun.
- Hamuru 8 parçaya bölün ve teker teker tezgah üzerinde açın ve yağlayın. Çok ince bir hamur elde edene kadar esneterek açmaya devam edin.
- Her hamurun arasına zeytin dilimlerini yerleştirin ve rulo yaparak kapatın.
- Daha sonra kendi çevresinde havlu büker gibi döndürerek bükün ve uçlarını halka şeklinde birleştirip gül böreği yapar gibi katlayarak tepsiye yerleştirin.
- Üzerini naylon ile kapatarak 50 dakika süreyle mayalanmaya bırakın.
- Mayalandıktan sonra iyice çırpılmış yumurta sarısını sürün ve çörek otuyla süsleyerek önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
lezzet
https://i.lezzet.com.tr/images-xxlar...d18ae2c6f0.jpg
|
Forum Saati: 07:06. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır. |
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.