- -
Keçi Bacağı
(
https://www.ircforumda.net/hamur-isleri/32090-keci-bacagi.html)
BBQ SAUCE |
25.Ağustos.2022 07:39 |
Keçi Bacağı
eçi Bacağı Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet yumurta
- 300 gr un
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 gr kabartma tozu
- 5 gr karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
Keçi Bacağı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, zeytinyağı ve yoğurt bir kapta karıştırılır.
- Un, kabartma tozu, tuz, karbonat harmanlanır ve diğerlerinin yanına eklenir.
- Hamur 10 dakika dinlendirilir.
- Tezgah hafif unlanarak hamur açılır.
- Kare parçalar kesilerek alt kısmına çizik atılır.
- Sıvıyağ kızdırılır.
- Sıcak yağda hazırlanan hamurlar pişirilir.
- Sıcakken servis edilir, afiyet olsun.
lezzet
https://i.lezzet.com.tr/images-xxlar...a24f2433c6.jpg
|
Forum Saati: 08:27. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır. |
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.