8.11.2023 Günün Yemeği
Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
5 adet patlıcan 800 gr yağlı kıyma 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağ 1 çay kaşığı biber salçası Tuz Karabiber Pul biber Üzeri için: 1 adet domates 1 adet yeşil biber 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ 1 er fiske tuz Pulbiber Karabiber Yarım çay bardağı su Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır? Patlıcanların uç kısımlarını kesip boyuna göre 3-4 keselim ve tuzlu suda 10 dk bekletelim. Derin bir kabın içerisine kıyma damak zevkinize göre baharatları, biber salçası tereyağ ( kıymanız çok yağlı ise tereyağ koymayın) ve rendelenmiş 2 diş sarımsağı ilave edip karıştıralım. Patlıcan alıp biraz kıymalı harçtan alıp birbirine dizelim bir sıra patlıcan bir sıra kıyma görseldeki gibi 👆. En son domates ve biber dilimleyip üzerine yerleştirelim. Üzerine biraz sıvı yağ gezdirip tuz, pulbiber ve karabiber serpiştirip yarım çay bardağı suyu ekleyip üzerini alüminyum folyoyla kapatıp fanlı fırında 200 – 220 derecede pişirelim. Pişmeye yakın alüminyum folyoyu alıp biraz kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Affiyet olsun💖 https://r.resimlink.com/tgvhcP19dAFw.jpg |
Forum Saati: 08:39. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.