IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30.Temmuz.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olursa CHP'nin başına kim geçer? 3 isim dillendiriliyor



Son dönemlerde ismi cumhurbaşkanı adayı olacağı yönünde zikredilen CHP lideri Kemal Kılıdaroğlu'nun olası adaylık durumunda CHP Genel Başkanlığı koltuğunu Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı ve Özgür Özel'den birine emanet edebileceği konuşuluyor.

- Güncelleme:
2023 seçimleri için geri sayım devam ederken Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı belirsizliğini koruyor. Bu konuda farklı isimler zikredilse de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hem söylemleriyle hem de istekli tavrıyla adaylık konusunda diğer isimlerden daha fazla ön planda duruyor.


Kulislerde ortaya atılan bir iddiaya göre; 6'lı masadaki diğer liderlerden onay alması durumunda Kılıçdaroğlu aday olmaya sıcak bakıyor. Böyle bir durumda parti rozetini çıkarmak istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlıktan da istifa edebileceği konuşuluyor.


Kılıçdaroğlu'nun aday olması durumunda yerine yakın çalıştığı kurmaylarından Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı ve Özgür Özel'in isimlerinden birinin geçebileceği konuşuluyor.


CHP'de genel başkan vekilliği diye bir makamı bulunmuyor, genel başkan sadece kurultayda seçilir. Ancak Kılıçdaroğlu'nun aday olması halinde, genel başkanlıktan istifa edeceği ve bir ismi işaret edeceği işaret ettiği ismin de Parti Meclisi toplantısında genel başkan vekili seçileceği kaydediliyor. Bu durumda fiili olarak partinin başına geçen kişinin olağan kurultaya kadar partiye liderlik yapacağı belirtiliyor.


2023 Haziran seçimlerinden sonra yapılması planlanan 38. Olağan Kurultay'da da yarışın Oğuz Kaan Salıcı ile Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında geçebileceği kaydediliyor.


haberler.com
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık