IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 21.Nisan.2021   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Yüksek Zekalı İnsanların Çevreleri Tarafından Yanlış Değerlendirilme Sebepleri


Yüksek Zekaya Sahip İnsanların 6 Madde ile Çevresindekiler Tarafından Yanlış Anlaşılmasının Sebepleri

Yüksek zekalı insanların çoğu çevreleri tarafından yanlış değerlendiriliyorlar.

Yüksek zekalı insanlara özgü bazı farklılıklar vardır. Bu farklılıklar, çoğu zaman olumlu yönde olur, fakat herkes tarafında kolayca anlaşılamayabilir.
İşte yüksek zekalı insanların çevreleri tarafından pek anlaşılamamalarının sebepleri.


1. Günlük kısa diyaloglarda bulunmak pek ilgilerini çekmez.
Yüksek zekalı insanların sıradan şeyler hakkında küçük bir konuşmaya dahil olması oldukça zor olabilir. Çünkü beyinleri yoğun düşüncelerle boğulmuş durumdadır. İlgilendikleri konular büyük olasılıkla bilim, sanat, felsefe ve küçük konuşmalarda nadiren bulunan konulardır. Ayrıca, yüksek zekalı insanlar günlük sıradan konuşmaları zaman kaybı olarak değerlendirebilirler.


2. Daha az konuşup daha fazla düşünürler.
Yüksek zekalı insanların beyni olası problemler yaratıp onları çözmeye uğraşmaya programlanmış gibidir. Bu sebeple, genelde odaklanarak düşünmeyi tercih ederler. Düşünceleriyle boğuşurken sessiz kalmaları ise çevreleri açısından şaşkınlıkla karşılanabilir. Yüksek zekalı insanlar genelde başkaları tarafından içe dönük ve ilgisiz görülürler.


3. Meslekleri onlara sıkıcı gelebilir.
Beyinleri için yeni, daha büyük fikirler ve projelerle sürekli olarak düşünme ihtiyacı, yüksek zekalı kişiler için bir zamanlar heyecan verici olan işlerini sıkıcı hale getirebilir. Yaratıcı olmayı hayatlarının her alanında tercih etmek isteyen yüksek zekalılar çoğu zaman başkalarının yönetici olduğu işlerde çalışmaktan hoşlanmazlar ve yaratıcılıklarının kısıtlandığını düşünürler.


4. Bazen hiçbir eylemde bulunmazlar.
Bir harekette bulunmayı, düşünmekten daha fazla takdir eden bir dünyada düşünen kişi olmak zordur. Beyinleri binlerce farklı fikirle dolu olan yüksek zekalı kişiler bazen eylem dürtülerini kaybederler. Maalesef, insanlar bu özelliği tembellik olarak düşünmeye eğilimlidirler.


5. Sosyal açıdan çekingen görünebilirler.
Yukarıda bahsettiğimiz konuların yanı sıra, her şeye rağmen bulunduğu sosyal ortama uyum sağlamak isteyen yüksek zekalı kişiler, başkaları tarafından farklı bulunabilirken, günlük konuşmalara dahil olma çabası olmayan yüksek zekalılar ise toplumdaki diğer insanlar tarafından yetersiz olarak görülebiliyor.


6. Aşık olmak onlar için zordur.

Son olarak, aşk arayışları daha talepkar olan yüksek zekalılar ilişki seçimi konusuna daha temkinli ve analitik yaklaşırlar. Bu da onları daha seçici yapar ve kolayca romantik ilişki kuramamalarına sebebiyet verebilir.

Alıntı: tzv.org.tr
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık