IRCForumda - En İyi IRCForum Sayfasi
  sohbet


Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 12.Eylül.2022   #1 (permalink)
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Keşkekli Kuzu Tandır



 

Keşkekli Kuzu Tandır Tarifi İçin malzemeler


  • 1 adet kuzu ön kol (2 kg)
  • 150 g havuç (İri doğranmış)
  • 150 g patates (İri doğranmış)
  • 200 g kırmızı biber (İri doğranmış)
  • 75 g tereyağı (Küçük doğranmış)
  • 5 g taze biberiye
  • 1-2 adet defne yaprağı
  • 35 ml zeytinyağı
  • 2-3 adet tane karabiber
  • 30 g kaya tuzu
Keşkek için
  • 150 g dövme buğday (1 gün suda bekletilmiş)
  • 50 g nohut (1 gün suda bekletilmiş)
  • 500 ml et suyu
  • 30 g tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tatlı toz biber


Keşkekli Kuzu Tandır Nasıl Yapılır?


  • Eti döküm bir tavaya alarak mühürleyin. Fırın tepsisine önce folyo daha sonra yağlı kağıt serin ve et ile sebzeleri yerleştirin.
  • Üzerine kaya tuzu, taze biberiye, defne yaprağı, tane karabiber, zeytinyağı ve tereyağı ekleyerek folyo ile sarın ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 3 saat pişirin.
  • Nohut ile buğdayın suyunu süzün ve bir tencereye aldıktan sonra et suyu ve baharatları ilave ederek yaklaşık 1 saat süreyle kısık ateşte pişirin. Pişirirken aralıklarla bir tahta kaşık ile karıştırın.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve kırmızı toz biberi ekledikten sonra keşkeğin üzerine dökün.
  • Pişirdiğiniz kuzu tandır ve keşkeki sunum tabağına alarak sıcak servis edin. Arzu ederseniz közlenmiş domates ve biber ile süsleyebilirsiniz.


lezzet


Keşkekli Kuzu Tandır Tarifi İçin malzemeler


  • 1 adet kuzu ön kol (2 kg)
  • 150 g havuç (İri doğranmış)
  • 150 g patates (İri doğranmış)
  • 200 g kırmızı biber (İri doğranmış)
  • 75 g tereyağı (Küçük doğranmış)
  • 5 g taze biberiye
  • 1-2 adet defne yaprağı
  • 35 ml zeytinyağı
  • 2-3 adet tane karabiber
  • 30 g kaya tuzu
Keşkek için
  • 150 g dövme buğday (1 gün suda bekletilmiş)
  • 50 g nohut (1 gün suda bekletilmiş)
  • 500 ml et suyu
  • 30 g tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tatlı toz biber


Keşkekli Kuzu Tandır Nasıl Yapılır?


  • Eti döküm bir tavaya alarak mühürleyin. Fırın tepsisine önce folyo daha sonra yağlı kağıt serin ve et ile sebzeleri yerleştirin.
  • Üzerine kaya tuzu, taze biberiye, defne yaprağı, tane karabiber, zeytinyağı ve tereyağı ekleyerek folyo ile sarın ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 3 saat pişirin.
  • Nohut ile buğdayın suyunu süzün ve bir tencereye aldıktan sonra et suyu ve baharatları ilave ederek yaklaşık 1 saat süreyle kısık ateşte pişirin. Pişirirken aralıklarla bir tahta kaşık ile karıştırın.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve kırmızı toz biberi ekledikten sonra keşkeğin üzerine dökün.
  • Pişirdiğiniz kuzu tandır ve keşkeki sunum tabağına alarak sıcak servis edin. Arzu ederseniz közlenmiş domates ve biber ile süsleyebilirsiniz.


lezzet


  Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
reklam ver

~ BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ ~

sohbet isami sohbet
Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık