IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 12.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Keşkekli Kuzu Tandır


Keşkekli Kuzu Tandır Tarifi İçin malzemeler


  • 1 adet kuzu ön kol (2 kg)
  • 150 g havuç (İri doğranmış)
  • 150 g patates (İri doğranmış)
  • 200 g kırmızı biber (İri doğranmış)
  • 75 g tereyağı (Küçük doğranmış)
  • 5 g taze biberiye
  • 1-2 adet defne yaprağı
  • 35 ml zeytinyağı
  • 2-3 adet tane karabiber
  • 30 g kaya tuzu
Keşkek için
  • 150 g dövme buğday (1 gün suda bekletilmiş)
  • 50 g nohut (1 gün suda bekletilmiş)
  • 500 ml et suyu
  • 30 g tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tatlı toz biber


Keşkekli Kuzu Tandır Nasıl Yapılır?


  • Eti döküm bir tavaya alarak mühürleyin. Fırın tepsisine önce folyo daha sonra yağlı kağıt serin ve et ile sebzeleri yerleştirin.
  • Üzerine kaya tuzu, taze biberiye, defne yaprağı, tane karabiber, zeytinyağı ve tereyağı ekleyerek folyo ile sarın ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 3 saat pişirin.
  • Nohut ile buğdayın suyunu süzün ve bir tencereye aldıktan sonra et suyu ve baharatları ilave ederek yaklaşık 1 saat süreyle kısık ateşte pişirin. Pişirirken aralıklarla bir tahta kaşık ile karıştırın.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve kırmızı toz biberi ekledikten sonra keşkeğin üzerine dökün.
  • Pişirdiğiniz kuzu tandır ve keşkeki sunum tabağına alarak sıcak servis edin. Arzu ederseniz közlenmiş domates ve biber ile süsleyebilirsiniz.


lezzet


  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık