IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://www.ircforumda.net/)
-   Et Yemekleri (https://www.ircforumda.net/et-yemekleri/)
-   -   Keşkekli Kuzu Tandır (https://www.ircforumda.net/et-yemekleri/35135-keskekli-kuzu-tandir.html)

BBQ SAUCE 12.Eylül.2022 23:56

Keşkekli Kuzu Tandır
 
Keşkekli Kuzu Tandır Tarifi İçin malzemeler


  • 1 adet kuzu ön kol (2 kg)
  • 150 g havuç (İri doğranmış)
  • 150 g patates (İri doğranmış)
  • 200 g kırmızı biber (İri doğranmış)
  • 75 g tereyağı (Küçük doğranmış)
  • 5 g taze biberiye
  • 1-2 adet defne yaprağı
  • 35 ml zeytinyağı
  • 2-3 adet tane karabiber
  • 30 g kaya tuzu
Keşkek için
  • 150 g dövme buğday (1 gün suda bekletilmiş)
  • 50 g nohut (1 gün suda bekletilmiş)
  • 500 ml et suyu
  • 30 g tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tatlı toz biber


Keşkekli Kuzu Tandır Nasıl Yapılır?


  • Eti döküm bir tavaya alarak mühürleyin. Fırın tepsisine önce folyo daha sonra yağlı kağıt serin ve et ile sebzeleri yerleştirin.
  • Üzerine kaya tuzu, taze biberiye, defne yaprağı, tane karabiber, zeytinyağı ve tereyağı ekleyerek folyo ile sarın ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 3 saat pişirin.
  • Nohut ile buğdayın suyunu süzün ve bir tencereye aldıktan sonra et suyu ve baharatları ilave ederek yaklaşık 1 saat süreyle kısık ateşte pişirin. Pişirirken aralıklarla bir tahta kaşık ile karıştırın.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve kırmızı toz biberi ekledikten sonra keşkeğin üzerine dökün.
  • Pişirdiğiniz kuzu tandır ve keşkeki sunum tabağına alarak sıcak servis edin. Arzu ederseniz közlenmiş domates ve biber ile süsleyebilirsiniz.


lezzet


http://www.ircforumda.net/resimuploa...keskekliku.jpg


Forum Saati: 16:40. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.