IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

1Beğeni(ler)
  • 1 gönderen Ayışığı

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 07.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
www.eylulsohbet.net
Özel okulların yemek fırsatçılığına velilerden isyan! 2 katına çıkardılar


Bazı özel okullar, enerji ve gıdada artan maliyetleri bahane edip erkenden tahsil ettikleri yemek ücretine okulların açılmasına sayılı günler kala 2 kata varan fark istemeye başladı. Velilerden fahiş fiyatlara tepki çığ gibi.

Özel okul ücretlerine bu yıl için yüzde 36.72’lik artış sınırı getirilmişti. Bu oranı düşük bulan bazı özel okullar, yemek, kırtasiye, kıyafet ve servis gibi hizmet ve ürünlerden ek ücret talep etmeye başladı.

YEMEK FİYATINI 2 KATINA ÇIKARDILAR
Öyle ki daha 2-3 ay önce peşin aldıkları yemek fiyatını okulların açılmasına sayılı günler kala 2 katına çıkaranlar oldu. Duruma tepki gösteren ve bu fahiş artışı ödemeyi reddeden velilere de aksi halde öğrencinin kaydının yenilenmeyeceği bildirildi.

VELİLER İSYAN ETTİ
Duruma isyan eden veliler, “Enflasyon her ay açıklanıyor. Erken kayıtla mayıs-haziranda tahsil edilen yemek parası ağustosta nasıl 2 katına çıkabilir? 2 ay içinde hangi gıda ürününün fiyatı bu kadar arttı?” diye tepki gösterirken, hakem heyetleri, “Velinin onayı alınmadan zam yapılamaz”, yemek üreticileri de “İşyerlerinde günlük 42 lira olan yemek parasının özel okullarda 126 lira olması normal değil” diyor.

DEVLETİN BU YILKİ YEMEK MALİYETİ 52.8 LİRA
Devletin, bu yılki kişi başı 4 çeşit yemek maliyetinin 52.8 lira olmasının kabul edilebilir bir masraf olarak onayladığını da vurgulayan Hüseyin Bozdağ, şöyle devam etti: “Bu rakama rağmen biz ortalama yüzde 8 kârlarla satışımızı yapıyoruz. Yani 40 ile 42 bandındayız. O rakamdan satabilecek olmamıza rağmen bunu bile fırsata çevirmedik. Bu kadar enflasyona rağmen özel okullar böyle bir fiyat koymamalı.

VELİLERDEN FAHİŞ ZAMMA SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI
Özel okulların talep ettiği ek ücretler sosyal medyada da gündem oldu. Bazı veliler ise dertlerini Twitter’dan şöyle anlattı:

“13 yaşında 8’inci sınıf öğrencisi çocuğum var. İlk kayıt yaptırdığımızda fiyat artışlarının yüzde 10’u geçmeyeceği söylenmişti. Şimdi fahiş fiyat artışında bulundular. Kıyafet, kitap ve yemek ücretlerine yüzde 300 zam yaptılar. Geçen yıl 5 bin TL olan yemek bu yıl 12 bin TL’ye çıkarıldı.”

“Özel okullar baktılar sene başında belirledikleri okul ücretleri enflasyona yenik düştü, onlar da bu farkı yemek ve kitaptan çıkaralım dediler.”

“Maalesef özel okullar fahiş fiyata yemek, kırtasiye ve kıyafet parası alıyorlar. Normal okul ücreti yanında buradan da kazanıyorlar.”

“4 bin lira olan kitap ücretini ilk önce 8 bin 650 lira olarak açıklayıp 1 hafta sonra 12 bin liraya yükselttiler. Geçen yıl 5-6 bin lira olan servis ücreti bu yıl 14 bin liraya çıkmış. Çocuk burslu olduğu halde okul+yemek+kitap 52 bin lirayı aştı.”

“….O da bir şey mi? Geçen sene 4-5 bin TL olan özel okul yemek ücreti şimdi 13 bin TL oldu.”
Haje bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık