IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://www.ircforumda.net/)
-   Dünya Mutfakları (https://www.ircforumda.net/dunya-mutfaklari/)
-   -   FOCCACİO (https://www.ircforumda.net/dunya-mutfaklari/19061-foccaci775o.html)

birsevda 19.Eylül.2021 15:08

FOCCACİO
 
Müthiş İtalyan ekmeğiii
FOCCACİO 👩*🍳👌
.
Mutfağımda sık sık yaptığım,pasta tadında nefis ekmek….
.
Üzerine ne isterseniz koyun,sonuç hep muhteşem..hep lezzetli…
.
Çeşidi hayal gücünüzün genişliğine bağlı…(neli isterseniz öyle hazırlayabilirsiniz.)
.
Ben bu sefer en sevdiğim gibi soğanlı ve kuru domatesli yaptım…Ama bir farkla,mayası bu kez instant maya değil,ekşi maya…..
.
Yine çok güzel oldu.Baloncuklarla dolu bir hamur ve lezzetli bir ekmek….
.
Bu sefer tarif sevgili Pınar’dan..
Bana ekşimayayı öğreten güzel anneden…(hep bir matematik,fizik problemi gibi anlatılan ekşi maya yapımını o kadar basit anlatıyor ki..yapmak için heyecanlanıyorsun.💕)
..
FOCCACİO
Ekşi Mayalı Foccacio👩*🍳
.
250ml su (1,5 bardak su )
350 gr un (3 bardak un )
70 gr Aktif eksi maya
1 tatli kasigi tuz + 10 ml. su
2 yemek k. zeytinyağ .
Hazırlamak için;
3/4 çay bardağı zeytinyağ
3-4 yemek kaşığı doğranmış kuru domates (ıslanmış,süzülmüş)
1 tatlı kaşığı biberiye
1 adet soğan(ikiye kesilip,halka halka doğranmış ve 1 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulmuş)
1 tatlı kaşığı İri tuz
1 yemek kaşığı permesan peynir rendesi
Piştikten sonra üzerine sürmek için sarmısaklı zeytinyağ..

FOCCACİO

👩*🍳Maya,un ve suyla hamurunuzu yoğurup,üzerini örtün ve 45-50 dak.dinlenmeye bırakın.(ele yapışan bir hamur oluyor.)
👩*🍳50 dak sonra içine suda erittiğiniz tuz ve zeytinyağını ekleyip tekrar yoğurun.
👩*🍳Hamurunuzu biraz zeytinyağ döktüğünüz kaseye koyup,üzerini tekrar örtün ve 40 dakika arayla 3 defa katlama yapın.
👩*🍳3. katlamadan sonra bolca yağladığınız fırın kabının içine hamurunuzu koyun ,üzerine yine zeytinyağ gezdirip,parmaklarınızın ucuyla hamuru kalıba yayın.Sonra üzerine kuru domatesleri,biberiyeyi ve kavrulmuş soğanı yayın.Üzerini strecleyip,2-2,5 saat mayalanmaya bırakın.
👩*🍳2-2,5 saat sonra mayalanan ekmeğinizin üzerine iri tuzu ve permesan rendesini serpip,önceden ısınmış 200 derece fırında 25-30 dak pişirin.
👩*🍳Pişen ekmeğinizi fırından alıp,üzerine fırçayla bolca sarmısaklı zeytinyağ sürüp,servis edin.



kAYNAK: https://birbeslenme.com/foccaci̇o/


Forum Saati: 03:58. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.