IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://www.ircforumda.net/)
-   Diyet ve Sağlıklı Beslenme (https://www.ircforumda.net/diyet-ve-saglikli-beslenme/)
-   -   Zayıflamak için En Etkili Yöntem: Koşmak (https://www.ircforumda.net/diyet-ve-saglikli-beslenme/31774-zayiflamak-icin-en-etkili-yontem-kosmak.html)

Ayışığı 24.Ağustos.2022 18:50

Zayıflamak için En Etkili Yöntem: Koşmak
 
Zayıflamak için En Etkili Yöntem: Koşmak
Zayıflamak için koşmak vücudu şekle sokmak ve fazla kilolardan kurtulmak için başvurulan en etkili yöntemlerden biridir. Koşarak tahmin edebileceğinizden daha çok kalori yakabilirsiniz. Vücudunuz şekle girer ve zayıfladığınızda sarkmalar yerine daha sıkı ve çekici bir görünüm kazanırsınız. Doğru koşu programıyla birlikte herkes sağlıklı bir biçimde zayıflayabilir.
İlk defa koşacaksanız başlangıçta uzun mesafeler koşabileceğiniz fikrine odaklanmayın. İlk başlarda kısa mesafelerde yorulabilirsiniz ve bu sizi umutsuzluğa sürükleyebilir. Bu yüzden sakatlanmalara da yol açmamak amacıyla yavaş yavaş koşu süresini ve mesafesini arttırın.
Koşmaya başlamanın en iyi yolu yürüyerek başlamaktır. Koşmadan önce biraz yürüyün ve vücudunuzu koşu için hazırlayın. Kendinizi hazır hissettiğinizde koşmaya başlayın. Yavaş yavaş aynı tempoda koşun. Yorulduğunuzda fazla zorlamayın. Bir sonraki gün daha fazla koşmaya çalışın.

Hızlı koşmak zorunda değilsiniz. Bunu unutmayın! Hızlı koşarak daha fazla kalori yakacağınızı düşünmeyin. Yavaş yavaş koşarak da zayıflayabileceğinizi unutmayın. Her geçen gün koşu sürenizi arttırın ama yavaş koşun.
Ne kadar süre koştuğunuzu kaydetmek amacıyla kronometre kullanın ve kendinize bir süre belirleyin. O süreyle başlayın ve her gün o süreyi kendinizi zorlamadan biraz daha arttırın. Koşmadan önce bol su içmeyi ihmal etmeyin.
Koşmaya başlamadan önce 30 saniye yürüyün ve sonra 90 saniye koşun. Bu şekilde en az 20 dakika devam edin. Hem yorulmamış olursunuz hem de düzenli olarak aktif olmuş olursunuz. Bu zamanı her geçen gün arttırın


Forum Saati: 06:38. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.