IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.Haziran.2022   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
İyilik Ve Şükür


Adam akşam iş çıkışı eve gitmek üzere yola çıktı. İşyeri ile dolmuş duraklarının arası çokta uzak sayılmazdı. Paltosunun cebinden bir sigara çıkardı yaktı. Derin bir nefes çekti ve yürümeye başladı.

Akşam trafiği her yer karışık, sıkışıktı. Kısa bir zaman sonra dolmuş duraklarına vardı. Köşede seyyar bir balıkçı bağırıyordu .Hadi istavrit 500, istavrit 500. Adam düşündü akşama balık yemek iyi olurdu. Hem kızı da eşi de çok severdi balığı. Kendi de bayılırdı doğrusu evde o sıcacık neşeli ortamda balık ziyafetine.

Kardeş ver bakalım dedi 1 kilo istavrit. Balıkçı beyim dedi; 1,5 olmaz mı? Adam gülümsedi belki param yok dedi. Balıkçı bunun üzerine canın sağ olsun beyim dedi canın sağ olsun .

Balıkçı balıkları tartarken tezgaha adamın yanına yaşlı bir teyze geldi. Üzeri başı halini anlatırcasına eski , püsküydü. Evlat dedi bana da balık alır mısın?Tabi dedi teyzeciğim adama seslendi balıklar 3 kilo oldu bir bana 2 teyzeye tart bakalım.

Balıkçı balıkları poşetlere koyarken teyze dedi adam ekmeğin var mı senin? Yaşlı kadın sessiz kaldı önce sözler çıkmadı ağzından sanki bir an takıldı… Yok evladım dedi zorda olsa.

Adam dur dedi teyze az bekle.

Koştu adam bir çırpıda o yoğun trafiğin içinden sıyrıldı markete girdi 4 tane ekmek aldı.

Aynı hızla geri döndü ekmekleri de balıkları almış olan yaşlı teyzeye verdi. Sordu sonra teyzeciğim başka bir ihtiyacın var mı? Kadın elini yırtılmaya yüz tutmuş kim bilir kaç yıllık olan pardösünün cebine attı adamın gözlerine baktı, utanıyordu, eziliyordu ve elinde olmadan bunu belli ediyordu.

Adam gülümsedi o ne teyzeciğim bir bakayım dedi. Kadın cebinden bir ilaç şişesi çıkardı evladım dedi birde şu göz damlam var dedi alamıyorum 2 ay oldu.

Ver dedi adam teyzeciğim sen az daha dur bakalım burada. Tüm bunlar gerçekleşirken balıkçı şaşkın gözlerle olan biteni izliyordu ve duygulanıyor bir garip oluyordu.

Tezgahında her zaman ilişik duran tabureyi aldı otur dedi teyze o aslan parçası gelene kadar, kadın sağ ol evladım dedi oturdu. Eczaneye girdi adam bu ilaçtan var mı dedi…

Eczacı evet efendim dedi raftan aynı şişeden bir ilaç aldı verdi.

Bu defa acele etmedi adam çünkü karşı kaldırımdaki teyzenin balıkçının taburesinde oturduğunu görmüş rahatlamıştı.

İçinden ah be dedi ah yurdum insanı.

Verdi ilacı teyzeye bu defa sormadı ne var başka eksiğin diye elini cebine attı ne kadar parası varsa verdi yaşlı kadına öptü elini bindirdi bir dolmuşa evine uğurladı .Kadın dua ediyordu adama ALLAH Razı olsun evladım diye ve ağlıyordu yanağından akan yaşlar o eski pardösünün omuzlarına düşüyordu ama mutluydu.

Adam tam dolmuşa yönelecekken durdu ve balıkçıyla göz göze geldiler. Bu olaylar olurken balıkların parasını vermeyi unutmuş dahası tüm parasını yaşlı kadına vermişti.

Balıkçı gülümsedi hadi abi uğurlar olsun.

Konuşmaya gerek yoktu durum meydandaydı, konuşmadan anlaştılar.

İyi akşamlar diledi adam dolmuşa yönelirken güleç bir yüzle ,bir kaç adım daha attı yine durdu.

Cebinde ne dolmuşa binecek ne eve ekmek alacak parası vardı. Düşündü şükretti haline zaten şunun şurası evi de en fazla yaya olarak 30 dk. tutardı. Hafiften bir yağmur çiselemeye başlamıştı. Sakin adımları hızlandı , hızlandı, hızlandı. Köşedeki telefon kulübesinin önünde durdu . Cüzdanından pek fazla kontörü kalmamış telefon kartını çıkardı , çevirdi tuşları kızı çıktı karşısına hadi babacığım neredesin diyordu meraklı meraklı.

Adam yavrum dedi geliyorum annene söyle bu akşam balık yiyeceğiz. Kız olur babacığım dedi hadi çabuk gel.

Adam tekrar eve yöneldi yağmurda artmıştı.

Sıkı sıkı tuttu balık poşetini ,bir eliyle rüzgarda Uçuşan paltosunun yakasını kavradı yürüdü ,yürüdü.

Durdu yine kafasını göğe kaldırdı ALLAH ‘ım dedi sana şükürler olsun.

Ne olur Bana bu gücü hep ver diye dua ederken, duygulandı , mahsunlaştı, yanağından akan yaşlar caddelerde akıp giden yağmura karıştı.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık