IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.Haziran.2022   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Ateist Gencin Hikayesi


Ateist Gencin Hikayesi

Buğra henüz üniversiteye hazırlanıyordu. Geçen sene istediği bölümü ne yazık ki tutturamamıştı. En büyük hayali ise doktor olmaktı. Her konuda başarılı olan bu genç ne yazık ki dini yönden oldukça zayıftı.

Buğra’nın ailesi dinine çok bağlı bir hayli muhafazakâr insanlardı. Fakat Buğra üzerinde çok baskı yapıyorlar ve bu durum dini açıdan onu daha da soğutuyordu.

Buğra gün geçtikçe dinden daha da uzaklaşmaya başladı ve artı Tanrı’nın olduğuna karşı inancını kaybetmişti. Bir yandan derslere yoğunlaşan bu genç evdekiler ile tartışma içine girmemek için sürekli evden uzaklaşıyor ve farklı arkadaş grupları ile takılıyordu.

Daha önce ailesine olan saygısı sebebi ile alkol almayan bu genç sınavın da yaratmış olduğu buhran ile sürekli içmeye ve düşüncelerden kurtulmaya çalışıyordu.

Üniversite sınavlarına az kalmıştı. Buğra çok çalışmış ve dersten arda kalan zamanlarda sürekli eğlenip içmeye gitmeye başlamıştı. Böyle kendini daha mutlu hissediyordu. Hatta arkadaşlarına Tanrı’nın sadece insanların söylemlerinden ibaret bir durum olduğunu söylüyor ve insanların kendini kısıtladıklarını anlatıyordu.

Genç bir süre sınava girdi ve bu sefer istediği başarıyı elde ettiğini düşünüyordu. En sonunda istediği bölümü kazanacak ve ailesinden kurtulacaktı. Bu hayal ile günlerini geçiren Buğra en sonunda sınavların açıklandığını öğrendi.

Büyük bir heves ile bilgisayar başına koşarak sonuçlarına bakmak istedi. Fakat bilgisayar biraz yavaş çalışıyordu. Buğra beklerken heyecandan adeta nefes alamıyor eli ayağı titriyordu. Ve sonunda sonuçlarına bakabildi. İşte istediği yer geliyordu. Puanı oldukça yüksektir.

Sevinçten havaya zıpladı ve koşarak ailesine haber verdi. Ailesi de çok mutlu olmuştu. Hemen bir yurt arayışı içerisine girdiler. Buğra nerde kalacaktı ailenin en çok merak ettiği soruydu bu.

Çocuklarının üniversiteye gidip yoldan çıkmasından korkuyorlardı. Ailesi bir cemaat yurdunda kalması taraftarıydı fakat Buğra bunu istemedi. Devlet yurduna başvurdu ve kabul edildi.

Buğra ilk kez ailesinden uzak bir yaşam sürecekti fakat mutluydu. Ailesinin ona dayattığı dini görevlerden kurtuluyordu. Ailesi onu üniversiteyi kazandığı ile gidip yerleştirerek tekrar memleketine döndü. İşte Buğra artık ailesinden uzak bir güne merhaba dedi.

Ertesi gün okula başladı. Okulunu ve arkadaşlarını çok sevmişti. Gün geçtikçe dersleri ağırlaşıyordu. Bir süre böyle devam edip giderken staja başlamıştı. Pek çok kişinin ameliyatına giriyor, hocalarını izliyor ve gerektiğinde onlara yardımcı oluyordu.

Bir gün ameliyata giren yaşlı bir teyze ile karşılaştı. Daha ameliyata girmeden görmüştü onu. Teyzenin dilinden dua düşmüyordu. Buğra ise çok yorgundu. Teyze;

“Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Çok yorgun görünüyorsun. Fakat Allah her zaman yanımızda. O sizlere yardımcı olacak.” dedi.

Bunun üzerine ise ameliyata girdiler. Teyzenin ameliyatı çok kolay geçmişti. Oysa doktorlar ameliyata girmeden önce çok riskli olacağını söylüyor ve kurtaramayabiliriz diyordu.

Buğra teyzede tek bir şeyi fark etti. Herkes Allah’tan korkması gerektiğini söylerken o sadece Allah’a tevekkül etmişti. İçinde öyle büyük bir sevgi vardı ki bu korkudan da öte bir şeydi.

Bu durum onu çok etkilemişti. Buğra o günden sonra dini konularda araştırma yapmaya başlayarak Müslüman oldu. Tek bir ameliyat Buğra’nın belki de bir ömür yaşayamayacağı bir duyguyu yaşamasına vesile oldu.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık