IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://www.ircforumda.net/)
-   Çorbalar (https://www.ircforumda.net/corbalar/)
-   -   Safranlı Balık Çorbası (https://www.ircforumda.net/corbalar/38058-safranli-balik-corbasi.html)

BBQ SAUCE 04.Ekim.2022 21:09

Safranlı Balık Çorbası
 
Safranlı Balık Çorbası Tarifi İçin malzemeler


  • 1 adet iri levrek veya kırlangıç veya iskorpit filetosu (Kafa, kuyruk ve kılçığı balık suyu için ayırın)
  • 1 adet kuru soğan (Küp doğranmış)
  • 2 adet kereviz sapı (İnce doğranmış)
  • 1 adet havuç (Küçük küp şeklinde doğranmış)
  • 1 adet patates (Küp şeklinde doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 adet olgun domates (Rendelenmiş)
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 çay kaşığından az safran (Çok az soğuk suyla açılmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 kaşık un
  • 5 bardak balık suyu
  • Tuz ve karabiber
Balık suyu için
  • Balığın kılçığı ve kafası (Yıkanmış)
  • 1 adet havuç (İri doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan (İri doğranmış)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2 adet kereviz sapı+yaprakları
  • 2 ince dilim limon
  • 6 bardak soğuk su
  • 6 adet tane karabiber
Servis için
  • 1 tutam maydanoz ve/veya dereotu


Safranlı Balık Çorbası Nasıl Yapılır?


  • Balık suyu için gerekli malzemeyi bir tencereye alın. Kaynama noktasına gelince altını iyice kısın ve üstündeki köpüğü arada alarak fokurdatmadan yaklaşık 70 dakika pişirdikten sonra süzün.
  • Çorba tenceresine zeytinyağı ile tereyağını alın ve ısınınca soğanları ilave ederek soteleyin. Daha sonra sırasıyla havuç ve kerevizi ekleyerek sotelemeye devam edin.
  • Sebzeler iyice terledikten sonra un serpin ve topaklanmasına engel olmak için karıştırın. Domates rendesini de ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Son olarak balık suyu ile patatesi ilave edin ve tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  • Çorbanın kıvamı çok koyu olursa biraz daha balık suyu ilave edin. Krema, safran, ve küçük küp kestiğiniz balık parçalarını ekleyerek yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.
  • Kıyılmış maydanoz ya da dereotu ile süsleyerek servis edin.


lezzet


http://www.ircforumda.net/resimuploa...safranliba.jpg


Forum Saati: 02:19. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.