IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 21.Ağustos.2021   #1
DeLLy
Guest
YAYLA ÇORBASI TARİFİ


İçindekiler

2 su bardağı yoğurt
3 tepeleme çorba kaşığı süzme yoğurt
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
2 büyük bardak pilav
2 çorba kaşığı tereyağı
1 avuç kuru nane
1 dolu çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz


2 su bardağı yoğurdu, 3 çorba kaşığı süzme yoğurdu ve 2 yumurta sarısını çırpın.
Süzme yoğurt sayesinde çorbanın hem kıvamı hem de lezzeti çok daha okkalı oluyor.
Üzerine 2 çorba kaşığı unu ekleyip topak kalmayana kadar çırpmaya devam edin.
Tencereye önceki günden kalan 2 büyük bardak pilavı ve 7 bardak, 1,8 litre suyu koyun.
Su kaynayınca içinden alıp yoğurda ekleyin ve yoğurdu ılıştırın. Böylece yoğurt tencereye girince kesilmeyecektir.
Ilınmış yoğurdu tencereye ekleyin.
Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynayınca kısık orta ateşte 10-15 dakika pişirin.
Bu sırada, 2 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp üzerine 1 avuç kuru naneyi ekleyin.
Pişen çorbaya naneli yağı, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 dolu çay kaşığı pul biberi ekleyince dumanı üzerinde yayla çorbanız hazır.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



(View-All Bu konuyu okuyan üyeler: 0
Görüntülenecek kayıt yok.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık