21.Ağustos.2021 | #1 |
Guest |
YAYLA ÇORBASI TARİFİ
İçindekiler
2 su bardağı yoğurt 3 tepeleme çorba kaşığı süzme yoğurt 2 yumurta sarısı 2 çorba kaşığı un 2 büyük bardak pilav 2 çorba kaşığı tereyağı 1 avuç kuru nane 1 dolu çay kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz 2 su bardağı yoğurdu, 3 çorba kaşığı süzme yoğurdu ve 2 yumurta sarısını çırpın. Süzme yoğurt sayesinde çorbanın hem kıvamı hem de lezzeti çok daha okkalı oluyor. Üzerine 2 çorba kaşığı unu ekleyip topak kalmayana kadar çırpmaya devam edin. Tencereye önceki günden kalan 2 büyük bardak pilavı ve 7 bardak, 1,8 litre suyu koyun. Su kaynayınca içinden alıp yoğurda ekleyin ve yoğurdu ılıştırın. Böylece yoğurt tencereye girince kesilmeyecektir. Ilınmış yoğurdu tencereye ekleyin. Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynayınca kısık orta ateşte 10-15 dakika pişirin. Bu sırada, 2 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp üzerine 1 avuç kuru naneyi ekleyin. Pişen çorbaya naneli yağı, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 dolu çay kaşığı pul biberi ekleyince dumanı üzerinde yayla çorbanız hazır. |
(View-All) Bu konuyu okuyan üyeler: 0 | |
Görüntülenecek kayıt yok. |
|
|