IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://www.ircforumda.net/)
-   Çorbalar (https://www.ircforumda.net/corbalar/)
-   -   DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ (https://www.ircforumda.net/corbalar/17880-dugun-corbasi-tarifi.html)

DeLLy 21.Ağustos.2021 10:03

DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ
 
İçindekiler

150 gr yağsız dana eti (tranç)

1/2 soğan

2 tane yenibahar

4 tane karabiber

1,5 litre sıcak su

8 çorba kaşığı yoğurt

3 çorba kaşığı un

1 yumurta sarısı

2 diş sarımsak

1 limonun suyu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı tereyağı

Pul biber

Tuz

Maydanoz

Karabiber


• Düdüklü tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin.

• Küçük küçük doğranmış 150 gr yağsız dana etine 2 tutam tuz ve 1 tutam karabiber serpip karıştırın. Isın yağa etleri ekleyip kavurun.

• Tencereye yarım soğan ve 2 tane yeni baharı ekleyin. İyice kavrulup kahverengileşmeye başladığında 1,5 lt sıcak suyu ekleyin. 1 tutam tuz daha ekleyip düdüklü tencereyi kapatıp kitlendikten sonra 10 dakika pişirin.

• 8 çorba kaşığı yoğurdun içerisine 3 çorba kaşığı unu eleyerek ekleyin. 1 yumurta sarısı, 2 diş sarımsak ve 1 limonun suyunu ekleyip güzelce çırpın.

• Düdüklünün kapağını açın, birer kepçe terbiyeye suyundan ekleyerek ılıştırın. Terbiyeyi tencereye ekleyin ve çırpın. 5-6 dakika kaynatın.

• Çorbanın yağı için 1 çorba kaşığı tereyağına 2 tutam pul biberi ekleyin. Biberler kavrulup rengini yağa verdiğinde çorbaya ilave edin. Son olarak ağız tadınıza göre tuz eklediğinizde düğün çorbanız hazır. Afiyet Olsun !


Forum Saati: 15:30. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.