IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://www.ircforumda.net/)
-   Çocuk Sağlığı (https://www.ircforumda.net/cocuk-sagligi/)
-   -   Kızamıkçık nedir Belirtileri nelerdir Tedavisi nasıl yapılır (https://www.ircforumda.net/cocuk-sagligi/18203-kizamikcik-nedir-belirtileri-nelerdir-tedavisi-nasil-yapilir.html)

DeLLy 28.Ağustos.2021 22:34

Kızamıkçık nedir Belirtileri nelerdir Tedavisi nasıl yapılır
 
Kızamıkçık, en sık olarak bebek ve çocuklarda görülen bulaşıcı bir viral enfeksiyondur. Yetişkinlerde de görülebilmesine rağmen nadirdir. Hamilelik sırasında anneye bulaşırsa fetüse önemli ölçüde zararlı olabilir. Tedavisi kızamıkta olduğu gibi belirtilere yönelik olarak planlanır. Aşı yoluyla önlenebildiğinden eskiye göre görülme sıklığı azalmıştır.

Kızamıkçık belirtileri nelerdir?

Kızamıkçık belirtileri her çocukta farklı şekillerde bulunabilir. Ek olarak, belirtilerin birçoğu hastalığa özgü değildir. Yani benzer şikâyetler başka hastalıklarda da ortaya çıkabilir. Hastalıkta ateş, burun akıntısı, öksürük gibi grip benzeri belirtiler sıklıkla görülür. Ayrıca lenf düğümlerinde şişme ve ağrı vardır.

Kızamıkçıkta tipik olarak küçük, parlak kırmızı deri döküntüleri vardır. Döküntüler genellikle kaşıntılı değildir ve kızamıkta olduğu gibi birbiriyle kaynaşmaz


Forum Saati: 09:30. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.