IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://www.ircforumda.net/)
-   Çocuk Sağlığı (https://www.ircforumda.net/cocuk-sagligi/)
-   -   Kızamık Nedir Belirtileri nelerdir Tedavisi nasıl yapılır (https://www.ircforumda.net/cocuk-sagligi/18202-kizamik-nedir-belirtileri-nelerdir-tedavisi-nasil-yapilir.html)

DeLLy 28.Ağustos.2021 22:31

Kızamık Nedir Belirtileri nelerdir Tedavisi nasıl yapılır
 
Kızamık, virüslerin neden olduğu akut, bulaşıcı ve döküntülü bir solunum yolu enfeksiyonudur. En sık olarak kış mevsiminin son aylarında ve ilkbaharda ortaya çıkar. Kızamık yetişkinlerde de görülebilmesine karşılık küçük bebeklerde daha tehlikelidir ve ölümcül olabilir. Kızamık virüsü, balgam ve tükürükle temas sonucu bulaşabilir. Hava damlacıkları yoluyla kişiden kişiye geçen oldukça bulaşıcı bir hastalıktır. Hastalığı taşıyan bir kişi hapşırık ya da öksürük yoluyla mikropların çevreye yayılmasına yol açabilir.

Kızamık virüsünün kuluçka dönemi 10 ila 14 gün sürer. Kuluçka dönemi hastalık etkeni mikropların vücuda girmesi ile hastalık belirtilerinin görülmesi arasında geçen süreye denir. Kızamık virüsün en bulaşıcı olduğu dönem, şikâyetler başlamadan önceki 2 gün ve döküntüler çıktıktan sonraki 4 günü içerir.


Kızamık belirtileri nelerdir?

​​​​​Kızamık hastalığında en sık görülen belirti ateştir. Öksürük, burun akıntısı ya da gözde enfeksiyon belirtilerinden en az birisi ateşe eşlik eder. Belirtiler virüsün vücuda girişinden yaklaşık 9 ila 11 gün sonra başlar. Kızamıkta görülebilen diğer belirtilerden bazıları:

Gözlerde sulanma
Göz kapaklarında şişlik
Işığa karşı hassasiyet
Hapşırma
Vücutta kırmızı - kahverengi döküntüler
Boğazda ya da yanak iç yüzünde koplik lekeleri olarak bilinen lekeler ya da ortası mavi-beyaz küçük gri renkli benekler
Genel vücut ağrısı
Ateş hafif ya da şiddetli olabilir ve 40,6 dereceye kadar yükselebilir. İlk belirti olarak ortaya çıkar ve 2-3 gün sürüp düşer. Fakat döküntüler çıkınca tekrar yükselir. Döküntüler 1 haftadan daha uzun süre devam edebilir ve genellikle kulak arkasında başlar. Daha sonra baş ve boyun üzerine yayılır. Birkaç gün sonra bacaklar da dahil olmak üzere vücudun geri kalanını kaplar. Küçük noktasal döküntüler büyüdükçe, birleşerek bir bütün oluşturur.

Kızamık tedavisi nasıl yapılır?
​​​​​Kızamık tedavisinde kullanılan herhangi bir spesifik ilaç yoktur. Doktorunuz çocuğunuzun hastalığı daha kolay atlatabilmesi için destekleyici tedavi önerecektir.


Forum Saati: 19:40. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.