IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 17.Haziran.2022   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Burçlar ve Mesajlara Cevap Verme Süreleri


Koç: 15 – 60 Saniye
Koçlar oldum olası net insanlar. Taktik maktik gütmez, direkt davranırlar: Bam bam bam! Mesajlaşmalarında da benzer bir tavır var. Telefonlarının bildirim sesi çaldığında refleks olarak yanıt vermeye koyulurlar. Durup düşünmek, doğru yanıt için biraz beklemek ya da görmezden gelmek pek onlara göre değil. Tabii mesajlarının da öyle uzun paragraflar içermeyeceği açık, en fazla birkaç kelime yazar saniyeler içerisinde yollar.

Boğa: 3 – 6 Saat
Boğaların üşengeçliğinden mi söz etsek erteleme huylarından mı yoksa temkinli hallerinden mi? Hepsi bir mesaja yanıt vermesinde pay sahibi, karakter özellikleri. Kimi zaman telefonunu açıp mesajlara bakmak zor gelir, kimi zaman mesajı gördükten sonra neyse şimdi geçiştirmeyeyim sonra doğru düzgün bir cevap yazarım diyebilir, kimi zamansa yanlış anlamalara mahal vermemek için en doğru yanıtı kafasında uzun süre evirir çevirir. Hal böyle olunca basit mesaja bile yanıt vermesi saatleri bulabilir.

İkizler: 5 – 15 Saniye ya da Asla
Bir İkizleri ellerinde telefon yokken görmek mümkün değil. Kâh Instagram’da gezinir kâh WhatsApp’te sosyalleşir. Yüz yüze geldiği yakın arkadaşlarıyken bile bir eli bir gözü hep ellerindeki telefonlarında olabilir. Haliyle kendisinden gelen bir mesaja saniyeler içerisinde yanıt vermesi beklenir. Hatta gelecek bir sonraki mesajı tahmin edip ona bile cevap verebilir. Bu işin piri onlar genelde. Dakikalar geçmiş ama hâlâ yanıt yoksa düşünmeye bile gerek yok, muhtemelen gördü ancak yanıt vermeyi unuttu.

Yengeç: 5 – 15 Dakika
Geleneksel yanları bir yana Yengeçlerin en belirgin özellikleri telefonlarından ayrı kalmaya pek yanaşmamaları. Ya biri arar da ulaşamazsa, ya biri acil bir şey yazarsa, ya hemen cevap vermeyince karşısındaki başka bir şey anlarsa… Bu yüzden telefonları ceplerinde hep tetiktedir. Bir mesaj gelir gelmez de olanca hızıyla yanıt vermeye gayret eder. Hatta uzun uzun mesaj yazmak yerine ses kaydı yollamayı ya da doğrudan aramayı tercih eder.

Aslan: 15 Dakika – 3 Saat
Aslanlar herkesle kolayca anlaşır, sıcak davranışlarıyla herkesin kalbini kazanmayı başarır başarmasına ama yüksek özgüven duvarları öyle herkesin aşabileceği bir noktada değil. Kolay ulaşılır olmak ya da zırt pırt rahatsız edilmek onlara fazlasıyla rahatsız edici gelir. Bir mesaj geldiğinde gözünü çevirip bakmaz bile. Çok önemliyse yazacak olan yine yazar nasılsa. Yanıtını ne zaman alacağını merak ederse bizden küçük bir tüyo, Aslan’ın paşa gönlü ne zaman isterse!

Başak: 2 – 3 Saat
Nerde, ne zaman, kiminle oldukları fark etmez! Başakların başı hep meşguldür bir şeylerle. Telefonları da durur bir kenar köşede. Biri aramış, biri yazmış fark etmez. Onu düşünene kadar daha endişelenmesi gereken neler var neler. Emin olunması gereken tek şey, mesajlara er ya da geç en iyi şekilde yanıt verecekleri. Karşısındaki kişi yalnızca birkaç saat beklemeyi göze almalı.

Terazi: 5 – 15 Dakika
Elinden telefonu bir kez olsun düşmeyen burçlardan biri daha! Teraziler de tıpkı İkizler gibi 7/24 ellerinde telefon insanlarla haşır neşir olabilir. Gelen bir mesajı yanıtlama süresi de en fazla 15 dakika. İlk etapta biraz uzun bir süreymiş gibi gözükebilir. Nedeni ise genelde mesajı en iyi şekilde yanıtlayıp, iletişimi sıcak ve eğlenceli tutmak istemesi. Komik bir mesaj için “Haha” demek yerine eğlenceli bir gif arayıp, karşısındakini de eğlendirmesi gibi.

Akrep: 5 Dakika – 12 Saat
Akrepler gizemli kalmayı, kolay ulaşılmamayı, merak edilmeyi seven kimseler. Bir mesaj geldiğinde de ekrandan içeriğine şöyle bir bakıp, yanıt verme sürelerini ona göre belirler. Acil dönülmesi gereken bir mesajsa 5 dakika içinde yanıt yazabilir. Yok öylesine yazılmış bir mesajsa yanıt vermek için en doğru zamanı kollar. Sabah atılmış bir mesajın bile geceye kadar yolu var!

Yay: 15 Saniye ya da Asla
Yaylar, ortası olmayan burçlardan biri. Bir oradalar bir burada. Ruh halleri de yerleri de sık sık değişir mutlaka. Bunca tantana içerisinde gelecek bir mesajın akıbeti ise meçhul. Tez canlı halleri göz önüne alındığında saniyeler içerisinde yanıt vermesi en beklenen hareket. Birkaç saat geçmiş yine yanıt vermemişse geçmiş olsun, unuttu bile. Acil yanıt bekleyen için başka bir yol yok, yeni bir mesajla kendini yeniden hatırlatmalı.

Oğlak: 1 – 2 Saat
İşleri başından aşkın burçlardan biri Oğlaklar. Uğraşacak onca şeyleri varken, telefona gelen bildirimleri ilk etapta pek umursamazlar. Şöyle bir soluklanmak için oturduklarında mesajları açmadan teker teker kontrol eder, stratejik şekilde önem sırasına göre yanıt verme süresini belirler. Hemen yanıt vermeyeceği kadar haddinden fazla bir şekilde karşısındakini bekletmeyeceği kesin. Yine de cevap yazana dek 1-2 saat geçebilir.

Kova: 30 Dakika – 4 Saat
Kovalar, her şeyden uzaklaşıp bir kenarda kafa dinlemeye bayılır. Teknolojiye olan ilgileri göz önüne alındığında akıllı telefonları da daima yanlarındadır. Tabii mesaj bildirimleri daima sessizde olmak koşuluyla! Ekranda ışık yandığında mesajın kimden geldiğine şöyle bir bakabilir, ancak ne zaman yanıt vereceği sadece onu ilgilendirir. 30 dakika içerisinde de mesaj yazabilir, uzun saatler boyunca aklına da getirmeyebilir.

Balık: 15 Saniye – 1 Dakika
Balıklar her ne kadar içine kapanık görünseler de insanlarla iletişim halinde olmayı fazlasıyla sever. Tabii o an modu uygunsa! Değilse bile nasılsa telefonu hep yanında. Karşısındakini bekletmemek ya da yanlış bir anlaşılmaya mahal vermemek için gelen bir mesajı 1 dakika olmadan yanıtlar. Kısa kelimeler ya da geçiştirici emojilerle değil; kendilerini en iyi şekilde ifade edecekleri uzun paragraflarla.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık