IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://www.ircforumda.net/)
-   Bilim Dünyasından Son Haberler (https://www.ircforumda.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/)
-   -   NASA, Mars'ın tarihteki en detaylı görüntüsünü yayınladı: 2.5 milyar piksel (https://www.ircforumda.net/bilim-dunyasindan-son-haberler/35674-nasa-marsin-tarihteki-en-detayli-goruntusunu-yayinladi-25-milyar-piksel.html)

BBQ SAUCE 17.Eylül.2022 17:25

NASA, Mars'ın tarihteki en detaylı görüntüsünü yayınladı: 2.5 milyar piksel
 
NASA, Mars'taki Perseverance (Azim) gezgininin araştırma tarihinde gezegenin yüzeyinin en ayrıntılı görüntüsünü çektiğini duyurdu: Fotoğrafın çözünürlüğü 2,5 milyar piksel.




Binden fazla fotoğraftan oluşan panoramik görüntü, kayaların, Mars tepelerinin ve uçurumların manzarasının keyfini çıkarabileceğiniz Jezero Gölü krateri civarındaki eski bir nehrin deltasının yakınında çekildi. NASA'dan alınan görüntünün yüksek çözünürlüklü versiyonu neredeyse 3.85 GB boyutunda ve NASA'nın web sitesinden indirebiliyor.
https://www.donanimhaber.com/cache-v...di152797_1.jpg Mars'ta yaşam aramak için ideal bir yer

Gezicinin izleri görüntünün sol tarafında, kratere yuvarlandığı yerde görülebiliyor ve hemen önünde 10 metrelik kayalar var. Milyarlarca yıldır rüzgar erozyonuna maruz kalıyorlar ve bunun sonucunda da yavaş yavaş pürüzlü şekillerini aldıkları belirtiliyor.
Bu kayaların deltadaki en ince taneli tortul kayalardan bazıları olduğuna inanılıyor ve bu nedenle yaşam aramak için iyi bir yer. Perseverance, bölgedeki bilimsel çalışmalarının bir parçası olarak, bu kayaların kimyasını ve mineralojisini analiz etmek için sondaj yapıyor.




http://www.ircforumda.net/resimuploa...marsintari.jpg




alıntı


Forum Saati: 01:08. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.