IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 17.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Dünyanın Döndüğünü İddia Eden Galileo Galilei


İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Dünyanın Döndüğünü İddia Eden Galileo Galilei Hakkında ''Basın yoluyla halkın bir bölümünün dini değerlerini aşağılama'' Suçlamasıyla Soruşturma Başlattı...

Prof. Dr. Celal Şengör'ün bir televizyon programında tarihte Musa ve İbrahim peygamberlerin yaşadığına ait bir kanıt olmadığını dair sözlerine soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, dünyanın döndüğünü iddia eden Galileo Galilei adlı şahıs için de harekete geçti. "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerlere alenen aşağılama" suçlamasıyla başlatılan soruşturmada, basın yoluyla dünyanın güneş etrafında döndüğünü iddia etmek suretiyle kutsal değerlere hakaret ettiği öne sürülen Galileo Galilei'nin şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulacağı bildirildi.
Konuyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Savcılığı basın bürosundan yapılan açıklamada, şüpheli Galileo Galilei'nin yabancı uyruklu olup olmadığının ve adres tesptinin yapılması için gerekli talimatların kolluk kuvvetlerine iletildiği belirtilirken, ifade vermeye 48 saat içerisinde kendi isteğiyle gelmemesi durumunda yakalama ve zorla getirme hükümlerinin uygulanacağı bilgisi de kamuoyuyla paylaşıldı.
Dünyanın düz olduğuna ve evrenin merkezinde sabit bir biçimde durduğuna inanan vatandaşlar tarafından CİMER'e yapılan şikayet üzerine başlatılan soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü belirten Savcılık, bu doğrultuda Galileo Galilei'nin yabancı istihbarat örgütleriyle olan ilişkisinin de mercek altına alındığını duyurdu.


zaytung.com
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık