IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Kredi Notunun Türkiye'den Daha Yüksek Olduğunu Fark Eden


Kredi Notunun Türkiye'den Daha Yüksek Olduğunu Fark Eden Tanzanya'da Moraller Yerinde: ''Demek kabilede bir de ekonomi bilen adam olsa...''

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's tarafından Türkiye'nin kredi notu B3 olarak yatırım yapılabilir seviyenin 6 basamak altında ve iflas seviyesinin sınırında olarak açıklanırken, B2 ile Türkiye'den daha yüksek kredi notuna sahip Afrika'nın şirin ülkesi Tanzanya'da moraller yerinde.
Açıklanan B3 kredi notuyla birlikte yatırım yapılabilirlik düzeyi 1994 ve 2001 krizi seviyesinin bile altına gerileyen ve son 40 yılın en kötü dönemini geçiren Türkiye'de hükümet kanadından Moody'se tepkiler sürerken, Türkiye'den daha sağlam bir görünüm sunan Tanzanya'da da gelişme olumlu yankı buldu.
Konuyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli, ülkesinin bir kredi notu olduğundan yeni haberdar olduğunu belirterek "Hem de B'li bir not yani. Bunun zaten en yüksek notu olsa olsa A'dır diye tahmin ediyorum. Onun bir altı hiç de fena bir skor değil. " sözleriyle gelişmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ailesi ve kabileden güvendiği bir kaç arkadaşıyla birlikte amatör bir ruhla yönettiği Tanzanya'nın hiç çalışmadan böyle bir not aldığına dikkat çeken Magufuli, "Ben zaten biliyorsunuz sözelciyim. Bu para pul, faiz, enflasyon işlerinden anlamam. Para bittikçe Merkez Bankası'nda emir veririm, onlar da kağıt varsa basarlar yoksa artık yaprak maprak elde ne varsa ona basarlar. Konuyla ilgim bu kadar. Zaten burada pek lazım da olmuyor. Bir şey lazımsa çıkıp avlıyoruz" derken, genel olarak kabilede de bu işleri fazla bilen birileri olmadığını ifade etti.
Deneyimli lider, buna rağmen Türkiye gibi nispeten daha profesyonelce yönetildiğini sandığı bir ülkeyle aynı notu alabilmiş olmanın ilerisi için umut veren önemli bir başarı olduğunu vurgu yaptı. "Yani tam da bilmiyorum ama en azından bir kabileden daha organize bir şekilde yönetiliyordur diye tahmin ediyorum. Neticede o kadar sarayları uçakları falan var adamların. Herhalde bu işlere bakan deneyimli bir bakanları falan da vardır. Bütçe mütçe bir şey yapıyorlardır" diyen Magufuli, ilerleyen dönemlerde kabilede ekonomiyle ilgilenmek isteyen, bu konulara merakli bir gönüllü çıkması halinde maliye bakanlığı bile kurulabileceğini belirtti.



zaytung.com

  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık