IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.Haziran.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
ÖSYM: ''Sanki bir geleceğiniz varmış gibi sınava yetişme telaşınızda


ÖSYM: ''Sanki bir geleceğiniz varmış gibi sınava yetişme telaşınızda insanın yüreğini burkan bir şeyler var...''

Yaklaşık 2.5 milyon öğrenciyi ilgilendiren YKS'nin ilk oturumu bugün tamamlanırken, her yıl olduğu gibi bu yıl da kaynağı belirsiz bir motivasyonla son anda sınava yetişmeye çalışan öğrenci görüntüleri ekranlara düştü. Konuyla ilgili olarak ÖSYM'den yapılan açıklamada ise "Yani ülkenin durumu belli. Üniversiteyi bitirince sizi bekleyen gelecek deseniz üç aşağı beş yukarı o da belli. O zaman bu neyin telaşı? Bizim bilmediğimiz bir şey mi biliyorsunuz?" denirken, durumun kendilerini bir miktar hüzünlendirdiği ifade edildi.
ÖSYM'nin Ankara Bilkent'te bulunan genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen ÖSYM Başkanı Rıfat Öncüler, öncelikle sınava son anda yetişmeye çalışan öğrenci görüntülerini bu yıl da toplanıp hep birlikte gülerek izlediklerini belirterek "Yaa tabii o durumda bir insana gülünmez ama öyle kan ter içinde düşe kalka koşarken çok saçma görünüyorsunuz. Neyse kusura bakmayın çocuklar, bu da işte bizim stres atma yöntemimiz Allah affetsin yine de yanlış bi şeylkssklsdşklfdsl" sözleriyle gençlerden özür diledi. Bir kaç dakika diğer ÖSYM yetkilileriyle birlikte güldükten sonra kendini toparlayarak açıklamalarına devam eden Öncüler, şunları kaydetti:
"Tabii o koşunun bir de trajik yanı var. Yani bunlar 17-18 yaşında genç çocuklar ama yine de az çok bir şeylerin farkındadırlar diye düşündük biz. Üniversiteyi kazansalar bile farklı bir şehirdeyse pahalılıktan okuyamayacaklarını herhalde biliyorlardır. Hadi diyelim yaşadıkları şehirdeki bir üniversiteyi kazandılar. Direkt yurt dışına gitme imkanı sunan bir kaç üniversite ve bölümden birini tutturmadılarsa büyük bölümünün işsiz kalacağını, geri kalanların da kiralarını ödemeye bile yetmeyecek bugünkü kurla 300 euro etmeyen maaşlara razı olacaklarını bildikleri için bu sene herhalde kimse koşmaz diyorduk fakat manzara yine değişmedi. Nerden baksan üzücü ve düşünüdürü tabii. Geleceğimiz bu gençlere mi emanet gerçekten?"
Öncüler, tıp fakültesi hedefleyenleri bir nebze anladığını, onların eskisine göre berbat şartlarda da olsa yine iyi kötü bir meslek sahibi olacakları için koşturmalarının normal olduğunu söylerken, "Gerçi onlar da üniversite sınavı yerine Bekçilik sınavına koşsalar daha mantıklı. Taş çatlasın 1500 lira fazla maaş almak için 6 yıl okumak da ne bileyim... Hadi neyse belki Almanya'ya falan gitmeyi düşünüyorlardır diye onları anladık diyelim peki ötekilere ne oluyor? Bir insanın okulu bitirip sonra KPSS'ye girip yüksek puan alıp oradan da iyi bir torpil bulursam 3 kişi birlikte eve çıkıp karnımı doyuracak bir para kazanırım belki ihtimali için o teri dökmesi açıkcası bize biraz garip geliyor. Gerçekten tam olarak neyin peşindesiniz? Spor olsun diye koşuyoruz deseniz bak o bile kabulum ama bu şekilde hiçbir yere oturmuyor." sözleriyle sınava koşmaktansa Ege denizini botla geçmek için kol kası çalışmanın geleceğe yatırım açısından daha mantıklı bir tercih olduğuna dikkat çekti



zaytung.com




  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık