IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 07.Haziran.2022   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Apple'ın yeni gözdesi tanıtıldı: M2 işlemci özellikleri




Apple, bugün düzenlediği WWDC 22 etkinliğinde birçok işletim sisteminin yeni sürümünü ve cihazlarını tanıttı. İşte M2 işlemci özellikleri...Apple, bu akşam saat 20: 00'da Apple Worldwide Developer Conference (WWDC) ya da ülkemizde bilinen adıyla Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı'nın ilk etabını düzenledi. Burada işletim sistemlerinin yeni sürümleri ve 2 yeni cihaz tanıtıldı. Ayrıca bu ürünlerde kullanılan M2 işlemci ve özellikleri de belli oldu.

M2 işlemci özellikleri belli oldu!

Bugün tüm dünyanın gözü Apple'ın düzenlediği WWDC 22 etkinliğindeydi. Özellikle yeni iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9, macOS 13 ve tvOS 16 işletim sistemlerinin tanıtımı için binlerce kişi ABD'ye gitti. Ayrıca bir süredir beklenen M2'li yeni cihazlar da ortaya çıktı. İşte M2 işlemci özellikleri…



M2 işlemci, selefi olan M1'e kıyasla aynı Watt değerlerinde CPU'da yüzde 18, GPU'da yüzde 25 (GPU, yüzde 35'e kadar çıkıyor) daha yüksek performans sunuyor. Fakat M1 Pro, M1 Ultra ve M1 Max çipleriyle yarışacak düzeyde değil.

iOS 16 tanıtıldı! İşte yenilikler!

Zaten Apple'ın yeni M2 işlemcisi, TSMC'nin 5 nm sürecinin geliştirilmiş bir versiyonu olan 2. jenerasyon 5nm (N4P) süreci ile üretiliyor. Dolayısıyla bizlere asıl sunduğu şey, selefinden daha güçlü olduğu halde düşük güç tüketebiliyor olması.

M2'de toplamda 20 milyar transistör bulunuyor. 8 çekirdekli işlemcinin 4'ü performans, 4'ü ise verimlilik odaklı çalışıyor. 12 CPU çekirdeğine sahip rakiplerinin 4'te 1'i kadar güç tüketirken neredeyse aynı performansı (yüzde 87'si kadar) veriyor. Ayrıca 6K görüntü çıkışını destekliyor. Bellek tarafında ise 24 GB LPDDR5'e kadar çıkabiliyorsunuz.

Kaynak:Shiftdelete / Güncel
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık