IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://www.ircforumda.net/)
-   Alternatif Tıp (https://www.ircforumda.net/alternatif-tip/)
-   -   Gül Yağının Faydaları Nelerdir? (https://www.ircforumda.net/alternatif-tip/40993-gul-yaginin-faydalari-nelerdir.html)

Emre 16.Aralık.2022 03:54

Gül Yağının Faydaları Nelerdir?
 
https://annelertoplandik.com/blog/wp...i-768x468.jpeg

Gül yağı, gül yapraklarından elde edilen cilt için oldukça faydalı bir yağdır. 1 litre gül yağı için en az 4-5 ton gül yaprağı kullanılır. Gül yağının faydaları saymakla bitmez. Bu yazımızda en çok ilgimizi çeken faydalarını sizlerle paylaşacağız. Gül Yağının Cilde Faydaları Nelerdir? Cildi sıkılaştırır. Geniş gözenekli ciltler için idealdir. Güçlü bir vitamin, mineral ve antioksidan kaynağıdır. Cilde yumuşaklık verir ve nem tutucudur.

Gül yağı antiseptiktir. Yani bakterilerin üremesini engeller ve bu sayede cilt problemleriyle savaşır. Güçlü ve sıkı bir cilt verir. Doğal bir makyaj temizleyicisidir. Mikropları öldürür ve cildi temizler. Doğum lekelerinin giderilmesinde etkilidir. Daha dinç görünmenizi sağlar.

Cildi kirlerden arındırır. Cilt kuruluğuna iyi gelir. Alerji ve tahrişi gidererek cilde bakım yapar. Doğum lekelerini, yara izlerini, sivilce izlerini, hamilelik çatlaklarını ve güneş lekelerini gidermede rol oynar. Gül yağı sabahları veya gün içinde kullanılmamalıdır. Çünkü gül yağını cildinize sürdükten sonra güneşe maruz kalırsanız cilt lekeleri oluşabilir.

Bu nedenle yatmadan önce uygulamak daha iyidir. Vitamin ve mineraller açısından zengin olan gül yağı cildi derinlemesine temizler ve ipeksi bir görünüm sunar. Cildin yağ oranını dengeleyen gül yağı sivilceleri de hafifletir. Gül yağı cildi onarır ve yeniden yapılandırır. Ciltteki çatlak ve kırışıkları yok eder.

Sıkılaştırıcı etkisiyle gül yağı, bebek gibi bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Hamilelikte oluşan cilt lekeleri için gül yağı kullanmak son derece faydalıdır. Gül yağı kramp ağrılarını giderir, ödemin atılmasına yardımcı olur ve burkulma tedavisinde faydalıdır. Gül yağının bu özelliklerinden faydalanmak için gül yağı ile cilde sıcak veya soğuk kompres uygulanmalıdır. Suya 4-6 damla gül yağı eklemek yeterlidir.

Gül yağı içerdiği vitamin ve minerallerle ağrıları giderir. Tüm bunlardan da anlaşılacağı gibi gül yağının cilde faydaları saymakla bitmez. Aynı zamanda gül yağının saça faydaları da oldukça fazladır. Örneğin saçın düşmanı olan kepekle savaşır. Saç derisinin kurumasını engelleyerek saçların uzamasını destekler.

Gül Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?
1 parça pamuğu suyla ıslatın, üzerine birkaç damla gül yağı damlatın ve cilde uygulayın. Piyasada birçok sahte gül yağı bulunmaktadır. Gerçek gül yağı pahalıdır, bir gram gül yağı bile altınla rekabet eder. Bu nedenle sahte gül yağlarına karşı dikkatli olunmalıdır. Gül yağını cildinize tampon olarak sürerseniz uygulandığı bölgelerde kan dolaşımını harekete geçirir, onarıcı etkisiyle cilde çok iyi gelir.

Gül Yağı Yüze Nasıl Uygulanır?
Saf gül yağı doğrudan vücuda ve yüze uygulanmamalı, önceden su ile inceltilmelidir. Öte yandan vazelin gül suyu ilavesiyle kullanılırsa cildi nemlendirir. Gül yağını suyla karıştırdıktan sonra yüzünüze uygulayabilir veya makyajınızı temizlemek için kullanabilirsiniz. Gül yağının faydaları oldukça fazla olmasına karşın çok pahalı esansiyel bir yağdır.

Gül yağının faydaları oldukça fazla olmasına karşın çok pahalı esansiyel bir yağdır.


Forum Saati: 05:11. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.