IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 16.Aralık.2022   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Fındık Yağının Faydaları ve Zararları...





Fındık yağının insan sağlına birçok faydası bulunur. Omega bakımından oldukça zengindir. Bu nedenle kalp sağlının korunmasını sağlar. Kötü kolesterol olarak adlandırılan LDL kolesterolün düşmesini sağlar. Kas ve iskelet sistemine de büyük yararları bulunur. Vücuttaki kalsiyum ihtiyacını karşılar. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek vücudu virüslere ve bakterilere karşı korur. Kuru öksürükleri tam olarak geçirmese de anlık rahatlama sağlar. Sinir sisteminde oluşan problemlerinde giderilmesinde etkilidir.

Kolajen üretimini attıran fındık yağı, cildin esnekliğini geri kazandırır. Kuru cilt tipleri içinde etkili bir yağdır. Cildi nemlendirerek yıpranmaların ve hasarlanmaların önüne geçer. Ayrıca içerisinde bulunan yağlar sayesinde cildi sıkılaştırır. Güneşten dolayı oluşabilecek cilt üzerindeki lekelenmeleri engeller. Saç sağlığı üzerinde de olumlu etkileri bulunur. Saçın nemini arttırarak daha canlı ve parlak bir görünüme kavuşturur.

Fındık yağının diğer bitkisel yağlarda olduğu gibi bazı olumsuz etkileri de bulunur. Aşırı fazla kullanıldığı zaman yorgunluk, halsizlik yapabilir. Bazı gıda maddelerine alerjisi olanlarda fındık yağı da alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Bu nedenle dikkatli kullanılması gereken yağlar arasındadır.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık