IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.Ağustos.2022   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Ebegümecinin Faydaları


Sağlık açısından birçok faydası olan ebemgümeci bitkisi althaea, mellow, marshmallow olarak da bilinmektedir. Daha çok meralarda ve yerleşim yerleri dışında hayat bulur. Ebegümecinin boyu ortalama 20-30 santimetreye kadardır. Çok ince ve kadifemsi bir yapısı vardır. Çiçekleri kıllı ve yıldızımsı desenlere sahiptir.

Ebegümecinin sağlık açısından birçok faydası vardır. Modern tıp tarafından bazı ilaçlarda kullanılan ebegümeci, gıda sektöründe de farklı ürünlerde kullanılmaktadır. Ebegümecinin kökleri ve sapları, özellikle cilt ve saç sağlığı için yaygın olarak kullanılır.

Şimdiye kadar ebegümeci hakkında yapılan laboratuvar çalışmalarına göre kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, selenyum ve sodyum içerdiği belirlenmiştir. Özellikle sodyum açısından oldukça zengin sayılır.

Ebegümecinin Sağlığa Faydaları
Ebegümecinin içerdiği mineraller sağlık açısından bazı faydalar sağlamaktadır. Özellikle cilt ve saç sağlığının korunması için yaygın olarak kullanılmaktadır. Ebegümecinin genel sağlığımıza faydalarını şu şekilde sıralamak mümkündür:
Cilt Sağlığına Faydaları: Ebegümecinin cilt sağlığı açısından birçok faydası vardır. Ciltteki şişmelerin azalmasına yardımcı olur. Cildin yenilenmesini sağlar. Cilt hücrelerinin bağışıklıklarının artmasına yardımcı olduğu gibi serbest radikallerin verdiği zararı azaltabilir. Cildin yaşlanmasını geciktirir. Ebegümeci aynı zamanda ciltte meydana gelen yara ve yanıklara karşı da tedavi amaçlı kullanılabilir. Bunun için ebegümecini kaynatarak lapa halinde cildin etkilenen kısmına uygulamanız yeterlidir.
Ebegümecinin Saç Sağlığına Faydaları: Ebegümecinin 2-3 dakika suda kaynatılarak saçlara uygulanması hem saçların temizlenmesine hem de kafa derisinin temizlenmesine yardımcı olur. Bu işlem, kaşıntı sorunlarının giderilmesini sağlar ve kafa derisindeki yağların temizlenmesini sağlar. Ayrıca saçı yumuşatır ve doğal bir parlaklık kazandırır. Ebegümeci, saçların sağlıklı ve daha hızlı büyümesine yardımcı olur.
Sindirim Sistemi ve Mide Sağlığına Faydalıdır: Bazı sağlık uzmanları ebegümecinin mide sağlığını koruduğunu savunmaktadırlar. Hatta bir kısım sağlık uzmanları gastrit hastalığına iyi geldiğini belirtmektedirler. Bunun dışında bağırsak sağlığını da korumaya yardımcı olur. Kaynatılarak içildiğinde kabızlığın giderilmesine yardımcı olabilir.
Solunum Yolu Sistemi İçin Faydalıdır: Ebegümecinin özellikle üst solunum yolları için faydalı olduğu düşünülmektedir. Aynı zamanda astım ve bronşit gibi hastalıklara iyi geldiği ve astım ataklarını geciktirici özelliğinin olduğu söylenmektedir. Göğüs yumuşatan, balgam söktüren ve öksürüğe iyi gelen ebegümeci, solunum yolları rahatsızlıkları için birebirdir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Alt 11.Ağustos.2022   #2
Çevrimdışı
YorGun BiRi
Cevap: Ebegümecinin Faydaları


emegine saglık.
boşuna sarkısı cıkmadı ya ebegümecinin

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık