IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://www.ircforumda.net/)
-   Ağız ve Diş Sağlığı (https://www.ircforumda.net/agiz-ve-dis-sagligi/)
-   -   Dış çekimi sonrasında kanama (https://www.ircforumda.net/agiz-ve-dis-sagligi/31296-dis-cekimi-sonrasinda-kanama.html)

Ayışığı 23.Ağustos.2022 23:44

Dış çekimi sonrasında kanama
 
Diş çekiminden sonra hekim tarafından yerleştirilen tampon sıkıca en az 30 dk ısırılmış olmalıdır. Bu uygulamadan sonra çoğu kişide kanama durmuş olur.
Çoğu kişide diyorum çünkü maalesef bazı kişiler kan sulandırıcı ilaçlar kullandıklarını hekimlerine söylemiyorlar veya kendilerince bırakıp başlıyorlar. bu durumlarda elbette kanama problemleri olabiliyor.
Kan Sulandırıcı ; Özellikle kan sulandırıcı kullanan kişilerin diş çekiminden önce mutlaka kan sulandırıcıyı hangi bölümden aldılarsa o bölüme tekrar muayene olup diş çektireceklerini belirtmeleri ve ona göre kan sulandırıcıyı doktor kontrolünde bırakmaları gerekir.
Yine bazı kişilerde diş çekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenlere uyulmuş olsa dahi kanama problemleri olabilir. Bazen bu durum bir kan rahatsızlığına gösterge olabilir. Kan ile ilgili bir sorun olduğu diş çekimi sonrası kanama ile anlaşılabilir.
Çekimi takip eden 24 saat boyunca asla çalkalama, tükürme, gargara gibi şeyler yapılmamalı, sigara içilmemeli, alkol tüketilmemelidir.
Yukarıda yazdığım “diş çekimi sonrası yapılması gerekenler†listesine uyulduğu taktirde kanama çoğunlukla olmaz.
Hastaların çoğu yara yerinin tükürüğe verdiği kırmızı rengi kanama olarak algılarlar. Kanama tamponu attıktan sonra durmuş olur.
Eğer bunlara rağmen hala kanama durmuyor ise;
Diş hekimine gidene kadar temiz pamuklu bir bezi yara yerine bastırarak tampon yapmak gerekir.
Yara yerine pamuk koymak yanlıştır bunun yerine en güzeli ılık suda beklemiş poşet çay ile tampon yapmaktır.
Bir kanama probleminden bahsedilebilir. Kanamanın durmuyor olmasının sebebi; damar zedelenmesi, kan sulandırıcı kullanımı, diş çekimi yapılırken bölgenin çok harap olmuş olması olabilir.
Kanama ciddi bir problemdir. En kısa zamanda tekrar hekime başvurmak gerekir.


Forum Saati: 12:28. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.