Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.Ekim.2021   #1
Çevrimdışı
birsevda Konuyu Baslatan
Kadın Girişimcilere Altın Başarı Taktikleri


Kadın Girişimcilere Altın Başarı Taktikleri Selam Değerli Girişimci Hibe ve Kredi Blogu Takipçileri... Bir önceki makalemizde**3 Başarılı Türk Girişimci Kadın konusu ele almıştım. Bu makalemizde ise geçen makale ile ilgili olması bakımından Kadın Girişimcilere Altın Başarı Taktikleri konusunda bilgiler aktarmaya çalışacağım...

Çalışan bayanlar ve bayan girişimciler önlerinde setler buluyor veya kendileri setler çekerek iş kapsamında gelişimlerini yavaşlatıyorlar. Her iş girişimini erkek benzeri üstelik erkeklerden daha iyi biçimde bayanlar yapabilir. İş ve girişimcimlik kapsamında başarılı olmayı hedefleyen bayanlara mühim tavsiyelerimi iletiyorum.







Kadın Girişimcilere Altın Başarı Taktikleri




Erkeksi Davranmayın

Birçok işte, firmanın en başında erkeklerin önde olduğunu görerek, erkekler gibi çok çalışmalısınız diye düşünmeyin. Girişimcilik hakkında "Guerrilla Marketing" (Gerilla Taktiğiyle Pazarlama) isimli kitabın yazarı Jay Conrad Levinson, bayanların iş dünyasında erkeklerden daha başarılı olduğunu söylüyor ve : *" Bayanlar ilişki kurmada, içgüdüleriyle davranmada ve geleneklere uyumlu yaklaşımlar sergilemede çok daha başarılılar ". Antropolog(insan bilimci)lara göre de bayanlar yaptıkları her çeşitli işe sımsıkı sarılıyorlar ve onu itinayla yapıyorlar.

İş kapsamında başarılı olmak için bundan önceki deneyimleri inceleyerek onları misal almak çok mühim, iş sahasındaki bayanlar çeşitli tecrübeleri inceleyerek onların gelişmesini izleyerek çok daha kısa zamanda başarıya ulaşabilirler.

Riske Girme Cesareti Gösterin

Mali fırsatlar, bizzat işinizi kurma ve büyük paralar kazanma bahtınızı veya birşeylerin riskini göze alma cesaretinizi artırabilir. Enterprise Computing Inc. şirketinin sahibi ve MillionaireWomen.com sitesinin kurucusu Christina Gage şu şekilde diyor: "Kazanacağınız gücün bir hududu yoktur, önce sermayenizi nasıl kullanacağınıza dikkat etmelisiniz, tüm fırsatları cebinize girecek birer kazanç olarak değerlendirmelisiniz"

Dikkatli Olun, Gözünüzü Açın

Dışarda değerlendirilmeyi bekleyen onlarca fırsat var, kolay değil var olan bölümü ise bu fırsatları nasıl değerlendireceğimize karar vermeniz. Etrafınızdaki yenilikler takip etmelisiniz ve gereksinim duyulduğunda gördüğünüz boşlukları doldurabilmelisiniz. *( Konut hayvanları için tasarlanan ürünlerin son günlerde nasıl prim yaptığını bir düşünün.) İşinde çok başarılı var olan ortodontist Jennifer Salzer, her an başkalarının kafalarındaki düşüncelerden çeşitli birşeyler üretmeye çalıştığını söylüyor ve *" Öbür vatandaşlar teknolojiye korkuyla yaklaşırken, ben dişçilik kapsamında teknolojiyi korkusuzca kullanan önce ortodontistlerden oldum. Şirketim beni bu sebeple yeni ürünlerin tanıtımı için eğitmen olarak seçti ve bu özelliğim yardımıyla müşterilerim çığ benzeri büyüdü" diyor.

Destek Olacak Vatandaşlar Bulun

İş dünyasında tehlikeler her an bulunmakta. Bunun için işinizde oldukça başarılı olmak ve akıbete erişmek istiyorsanız her an çevrenizde sizlere destek olabilecek vatandaşlar bulundurmalısınız. Burada sizlere güzel bir bilgi verelim: Uluslarlararası web ağı iş kadınları nihai dönemde çok fenomen. MillionaireWomen.com adresinden ulaşabileceğiniz iş kadınlarıyla kontakt kurarak, onlardan çeşitli fikirler alabilirsiniz. Bağlantı kurmanıza ve tavsiyeler almanıza yardımcı olabilecek, beraber taktik geliştirmenizi sağlayacak insanlarla kontakt kurabilirsiniz.

Amerika'da çok satan kitaplar arasındaki "Mentored By a Millionaire" (Milyonerlerin Mantık Kılavuzu ) isimli kitabın yazarı ve multi milyoner iş adamı Steve K. Scott, "Başarıya erişmek için tek başınıza muhteşem bir strateji geliştirmenize sebep yok, bilgi almaya gereksinim duyduğunuz zamanlarda başkalarından fikir almaya ve onlarla düşüncelerinizi paylaşmaya çalışmalısınız" diyor. Closette isimli firmanın sahibi ve kurucusu Melanie Charlton, *" Bütün hesaplamaları ve iş dünyasındaki gelişmeleri izliyorum ama şirket içerisinde part time çalışan bir muhasebecimiz de var. Onun ürünlerin giriş çıkışlarında benden çok daha temkinli davrandığını tahmin ediyorum " diyor.

Bilgisayar ve İnterneti İyi Öğrenin

İnternette aradığınız bilgiye erişecek kadar hakim değilseniz, işinizde oldukça başarılı olmak için bir hamle geridesiniz demektir. İş kadınları ile alakalı yapılmış olan bir araştırmaya yönelik işyeri sahibi milyoner bayanların %56 sı bizzat web sitelerinden faydalanarak ticari bağlantılar kuruyor ve online iş görüşmeleri yapıyor.

Lucky Chick zerafet hattının sahibi ve yaratıcısı Stephanie Sakoff, web siteleri tarafından büyük ciro elde ettiklerini söylüyor. "İnternette ürün satışı yaparak, bize erişemeyen insanlara da kolaylıkla ulaşabilme fırsatını yakaladık. Çok minik bir maliyetle bütün dünyaya ürün satabiliyoruz" diyor. İnternet üzerinden para kazanabilmek için bizzat ürünlerinizi veya düşüncelerinizi satmanıza ihtiyacınız yok. Amazon.com ve eBay adreslerini bir düşünün. Bizzat sitenizi yaratabilir, şirketinizle alakalı verileri sitenize koyabilir ve farklı fikirlerinizi sitenizde yayınlayabilirsiniz. Farklı firmaların linklerini sitenize koyarak, onların reklamlarından da para kazanabilirsiniz.

Saha Arkadaşlıkları Kurun

Kendi işinizle veya çeşitli iş sahalarında şahıslarla ilişki kurar, tanışarak alan arkadaşlıkları kurun. Bu sayede iş alanınızda bir yenilik, gelişme yapacağınız zaman sizlere yardımcı olabilecek insanlara ulaşabilirsiniz. İş alanınızda karşılaşabileceğiniz sıkıntıları çözebilmeye kolaylık olması için de alan dostları çok mühimdir.

Parayı İyi Kullanın ve Artırın

Bir işe başlamak, bir girişimcilik fikrini yaşama geçirmek cesaret gerektirebilir ve sandığınızdan daha çok para gerektirebilir. Gage, "Kurduğunuz şirket bizzat kendine sizi zengin yapamaz. Ben elimden geldiğince para biriktirmeye çalıştım. Pratik satabileceğim emlak ve ürünler üstünde yoğunlaştım. İlk üç yıl her yıl gelirimi ikiye katladım. Yoksa 28 yaşımda nasıl zengin olabilirdim" diyor.

Yukarıda anlattığım maddeleri ne kadar iyi ve eksiksiz uygularsanız başarılı girişimci olmaya o kadar yakınsınız demektir. Bu makalemde Kadın Girişimcilere Altın Başarı Taktikleri konusunu anlattım. Umarım faydalı olur...
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet