Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.Ağustos.2021   #1
DeLLy
Guest
Suçiçeği neden olur? tedavisi nasıl yapılır?


Suçiçeği viral bir enfeksiyondur ve dolayısıyla solunum yoluyla veya gözlerden vücuda giren virüs tarafından sağlıklı kişilere bulaştırılır. Suçiçeği nedenleri içerisinde en önemlisi etrafta virüsü saçan bir taşıyıcının varlığıdır. Etkenin saçılması en çok içi su dolu döküntülerin çıktığı dönemde olur. Toplu şekilde bulunulan okul gibi ortamlarda salgın şeklinde görülebilir. Özellikle çocuklarda hastalık süresince sosyal ortamlarda bulunmamak bu açıdan önemlidir. Hastalık erişkinlerde nadirdir ve görülmesinin en önemli nedeni altta yatan bağışıklık baskılayıcı faktörlerdir.

Suçiçeği tedavisi nasıl yapılır?

​​​​​​Suçiçeği hastalığı viral olduğu için antibiyotik tedavisi sonuç vermez. Ancak erişkin bireylerde görülen enfeksiyonlar şiddetli geçtiği için sekonder bir bakteriyel enfeksiyon riskini minimuma düşürmek amacıyla antibiyotik kullanımı düşünülebilir.

Virüs kaynaklı olmasından dolayı suçiçeği tedavisi belirtilere yönelik olarak planlanır. Döküntülerin kaşıntısını azaltmak amacıyla ılık-soğuk duş almak faydalı olacaktır. Bunun dışında antialerjik ilaç kullanımı da kaşıntıyı azalttığı için tercih edilmektedir. İlk günlerde meydana gelen ateş için çeşitli ateş düşürücü ilaçlar kullanılır. Hastanın serin bir yerde tutulması kaşıntıyı azaltmak için etkilidir; çünkü sıcak hava ve ter kaşıntıyı arttırır. Çocukta bağışıklık sistemini baskılayıcı bir hastalık varsa tedavide normalde gerekli olmayan antiviral ilaçlar kullanılabilir.

Yukarıda sözü edilen tüm hastalıkların aşısı mevcuttur ve ülkemizde her çocuğa rutin ve ücretsiz olarak uygulanmaktadır. Bu nedenle çocuğunuzu bu hastalıklardan korumak için en iyi yol aşılarını zamanında ve aksatmadan yaptırmanız olacaktır.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet