![]() |
|
|||||||
| Web 2.0 CSS, XHTML, DHTML, AJAX, Flash Apps hakkındaki herşey bu başlık altında. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
|
|
Merhabalar
Daha onceden atmis oldugum bir post vardi, okumayanlar icin tekrar yinelemek istiyorum. Web ile ilgilenmeye ba$layali 1 ay oldu veya olmadi. Dogal olarak pek bir sey bilmiyorum. Yapabildigim tek sey su an'a kadar neredeyse vb forumlarda uzman olmak ve hazir templateleri editleyip, site anasayfasi yapmak. Tabi hazir templateleri editledikten sonra, amacimin yarisina kadar bile ulasmakta zorlaniyorum. Istediklerim yapabilecek $eyler mi bilemiyorum. Siralamak gerekirse; 1-) Sitenin genel anlamda 2 sayfadan olustugunu dusunursek ( Forum ve anasayfa) anasayfada uye giris kutucugu olup, login olundugunda direk forumda login olmasi saglanabilir mi ? 2-) Vbulletin forum kullandigimizda, forumda yazilan ana basliklardan onemli olanlari, kimler sitede, en cok mesaj atanlar forumdan bagimsiz bir sekilde site anasayfasinda gosterilebilir mi ? 3-) Anasayfayi 3 bolumden dusunursek, sol kisimda uye ol giris bolumleri altinda, en cok mesaj atanlar. Sag sütünda Son konular, anket vs vs. Orta alan ise diger sutunlara gore daha genis olup, onemli haberleri goruntuleriyle ve ayrintilariyla ana sayfada gosterebilmek, tiklandiginda forumda olan haberin tamamini ulasabilmelerini saglamak? Bir suredir arastirmalarim dogrusunda, xoops, joomla gibi portallarda bu ozelliklerin yapilabilecegini dusundum. Ama emin degilim. Bu konu hakkindaki dusuncelerinizi paylasirsaniz ve eger portal kurularak sonuc alinacagi konusunda hemfikirsek, hangi portalin daha kullanisli oldugu hakkinda bilgi verirseniz cok memnun olurum. $imdiden yardimlariniz icin tesekkur ediyorum. Saygilarimla. NOT: Sitenin amaci belki kimilerine gore anlamsiz olabilir bilemiyorum ama ben im bunlari ogrenmek istememdeki amac, universitemizde okuyan veya mezun olan tum adaylari ve gida muhendislerini bir nevi bilgilendirmek. Gerek is imkanlari, gerek universitemizdeki bolumumuzun icerigi, duyurulari vs. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Öncelikle Baştan Söyleyem 1 Senelik Bır Konu Olabılır.Ben Aynı Soruları Merak Edenler İçin Yazacam O Yuzden 1 Senelik Konuları Hortlartmıs Demeyin.
1.Sorunun Cevabını Ben 2 Şekilde Yaparım.
2.Soru İse Forumdan Foruma Değişir.Mesela Vbulletin Kimler Nerde Özeliği Kendi İçinde Varken Ana Başliklı Gösterme,En Cok Mesaj ATanlar Vs Tamamıyle top 10 eklentisidir. Smf Dahada Başkadır Ama Smf'de top 10 top 20 eklentıler sayesınde bu dedıklerını yapabilirsin.Bu Tamamıyle Kullandıgın Foruma Bağlı 3.vbulletin Kullanıyorsan vBadvanced zaten kullanarak bu sorunu çözülür.joople mambo gibi sitelerde kontrol panellerınde bı kategori atar onada link bağlardım.Yani Örnek: Forum Ustune Gelindıgınde Örnek Anlaşilir Sanırım Yada Al Ana Sayfayı Dereamveawerle Sen Ekle Basittir Zaten. Nedemiş Düşünür Biraz Kalem Biraz Kağit Biraz Hayal Gücü İnsan Neler Yaparmıs ![]() Dediğim Gibi 1 Senelik Bır Konu Olabılır.Ben Aynı Soruları Merak Edenler İçin Yazdım O Yuzden 1 Senelik Konuları Hortlartmıs Demeyin.Bu Mırc kodu deyıldır sadece o anlık bulunabilne turkiyede hala bunları yapamayan var dıye yazdım bunlar altarnatıf yollar kısa yolunu bılen varsa yazarsa güzel olur ögrenmıs oluruz
BerkanT & SpyMasteR Eller Bana Kalpsizsin Diyorlar Doğru Çünkü Kalbimin Sende Olduğunu Bilmiyorlar DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE.! |
|
|
|
| Teşekkür Edenler: | CONSTANTiN (20-03-2009), CtrL (20-03-2009) |
|
|
#3 (permalink) |
|
Giriş Tarihi: 04-05-2008
Ruh Hali:
İtibar Gücü: 11
Rep Puanı : 130
Rep Derecesi :
![]() ![]()
|
spymaster'im yani berkantım teşekkürler sen bana göre harikasın başkasıda ilgilendirmiyor zaten dimi
![]()
|
![]() |
| Etiketler |
| anasayfasi, forum, site |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|