IRCForumda.Net  

Geri git   IRCForumda.Net > Webmaster > Web 2.0

Web 2.0 CSS, XHTML, DHTML, AJAX, Flash Apps hakkındaki herşey bu başlık altında.

LinkBack Seçenekler Stil
Eski 02-03-2008   #1 (permalink)
User
JaCkAl06uS Kullanıcısının Avatarı
Giriş Tarihi: 02-03-2008
İtibar Gücü: 6
Rep Puanı : 30
Rep Derecesi : JaCkAl06uS is on a distinguished road
Varsayılan Site anasayfasi ve forum hk.

Merhabalar

Daha onceden atmis oldugum bir post vardi, okumayanlar icin tekrar yinelemek istiyorum. Web ile ilgilenmeye ba$layali 1 ay oldu veya olmadi. Dogal olarak pek bir sey bilmiyorum. Yapabildigim tek sey su an'a kadar neredeyse vb forumlarda uzman olmak ve hazir templateleri editleyip, site anasayfasi yapmak. Tabi hazir templateleri editledikten sonra, amacimin yarisina kadar bile ulasmakta zorlaniyorum. Istediklerim yapabilecek $eyler mi bilemiyorum. Siralamak gerekirse;

1-) Sitenin genel anlamda 2 sayfadan olustugunu dusunursek ( Forum ve anasayfa) anasayfada uye giris kutucugu olup, login olundugunda direk forumda login olmasi saglanabilir mi ?

2-) Vbulletin forum kullandigimizda, forumda yazilan ana basliklardan onemli olanlari, kimler sitede, en cok mesaj atanlar forumdan bagimsiz bir sekilde site anasayfasinda gosterilebilir mi ?

3-) Anasayfayi 3 bolumden dusunursek, sol kisimda uye ol giris bolumleri altinda, en cok mesaj atanlar. Sag sütünda Son konular, anket vs vs. Orta alan ise diger sutunlara gore daha genis olup, onemli haberleri goruntuleriyle ve ayrintilariyla ana sayfada gosterebilmek, tiklandiginda forumda olan haberin tamamini ulasabilmelerini saglamak?

Bir suredir arastirmalarim dogrusunda, xoops, joomla gibi portallarda bu ozelliklerin yapilabilecegini dusundum. Ama emin degilim. Bu konu hakkindaki dusuncelerinizi paylasirsaniz ve eger portal kurularak sonuc alinacagi konusunda hemfikirsek, hangi portalin daha kullanisli oldugu hakkinda bilgi verirseniz cok memnun olurum. $imdiden yardimlariniz icin tesekkur ediyorum.

Saygilarimla.

NOT: Sitenin amaci belki kimilerine gore anlamsiz olabilir bilemiyorum ama ben im bunlari ogrenmek istememdeki amac, universitemizde okuyan veya mezun olan tum adaylari ve gida muhendislerini bir nevi bilgilendirmek. Gerek is imkanlari, gerek universitemizdeki bolumumuzun icerigi, duyurulari vs.
JaCkAl06uS Şuan Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Eski 20-03-2009   #2 (permalink)
User
Giriş Tarihi: 05-01-2009
Ruh Hali:
İtibar Gücü: 6
Rep Puanı : 40
Rep Derecesi : SpyMasteR is on a distinguished road
SpyMasteR  Kullanıcısına MSN yoluyla mesaj gönder
Post Cevap: Site anasayfasi ve forum hk.

Öncelikle Baştan Söyleyem 1 Senelik Bır Konu Olabılır.Ben Aynı Soruları Merak Edenler İçin Yazacam O Yuzden 1 Senelik Konuları Hortlartmıs Demeyin.

1.Sorunun Cevabını Ben 2 Şekilde Yaparım.
  • a.Forum Sitesiler Zaten Genelde Php Tabanlıdır Ana Sayfadan Giriş Yapıp Forumda Göstermek İsteseydım Forumdam Sayfa Çağirma İşlemini Yapardım Bu Şu Oluyo

PHP- Kodu:
    <!--#include file ="parola.php"--> 
    PHP- Kodu:
    <!--#inc file ="parola.php"--> 
    Bunlardan Biriydi Tam Hatırlamıyorum Php Çağirma Kodunu Uzun Zamandır Bakmadım Bakarım Sonra Bulursam Düzeltirim Am Bu Olması Lazım

Neyse Çağirdim Birazda Php Bilgin Varsa Ona Biraz Şekil Şema Verırdım
  • b.2.Yolu İse Forumun Sadece Parola Yani ''şifre Giriş'' İle ''Parola Giriş'' Text Girişlerini ALırdım Ana Sayfaya Koyardım.A'dan Farkı Dersen Bundan Dosya Cağirmiyoruz Dosyanın Icındekı Giriş Yerlerini Alıyoruz.
  • C.3.Yol İse ''şifre Giriş'' İle ''Parola Giriş'' textlerinin içinde Bir Php Kodu Vardır.Sadece O Kodu Alıp Ana Sayfadakı Üye Olunacak textlerin içine koyarsın bunuda boyle çözmüş olursun.A'dan Farkı Dosya Çağirmiyoruz.B'den Farkı Giriş Yerlerini Bir Türlü Yerleştiremedıysek En Basiti İse C. Olanı Verdık.

2.Soru İse Forumdan Foruma Değişir.Mesela Vbulletin Kimler Nerde Özeliği Kendi İçinde Varken Ana Başliklı Gösterme,En Cok Mesaj ATanlar Vs Tamamıyle top 10 eklentisidir. Smf Dahada Başkadır Ama Smf'de top 10 top 20 eklentıler sayesınde bu dedıklerını yapabilirsin.Bu Tamamıyle Kullandıgın Foruma Bağlı

3.vbulletin Kullanıyorsan vBadvanced zaten kullanarak bu sorunu çözülür.joople mambo gibi sitelerde kontrol panellerınde bı kategori atar onada link bağlardım.Yani Örnek: Forum Ustune Gelindıgınde Örnek Anlaşilir Sanırım Yada Al Ana Sayfayı Dereamveawerle Sen Ekle Basittir Zaten.

Nedemiş Düşünür Biraz Kalem Biraz Kağit Biraz Hayal Gücü İnsan Neler Yaparmıs

Dediğim Gibi 1 Senelik Bır Konu Olabılır.Ben Aynı Soruları Merak Edenler İçin Yazdım O Yuzden 1 Senelik Konuları Hortlartmıs Demeyin.Bu Mırc kodu deyıldır sadece o anlık bulunabilne turkiyede hala bunları yapamayan var dıye yazdım bunlar altarnatıf yollar kısa yolunu bılen varsa yazarsa güzel olur ögrenmıs oluruz

Eller Bana Kalpsizsin Diyorlar Doğru Çünkü Kalbimin Sende Olduğunu Bilmiyorlar

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ
TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ
ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ
SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ
SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE
İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE
ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE
DUY ULAN SOYSUZ
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE.!
SpyMasteR Şuan Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
CONSTANTiN (20-03-2009), CtrL (20-03-2009)
Eski 20-03-2009   #3 (permalink)
Halfop (%)
CONSTANTiN Kullanıcısının Avatarı
Giriş Tarihi: 04-05-2008
Ruh Hali:
İtibar Gücü: 11
Rep Puanı : 130
Rep Derecesi : CONSTANTiN will become famous soon enoughCONSTANTiN will become famous soon enough
CONSTANTiN  Kullanıcısına MSN yoluyla mesaj gönder
Varsayılan Cevap: Site anasayfasi ve forum hk.

spymaster'im yani berkantım teşekkürler sen bana göre harikasın başkasıda ilgilendirmiyor zaten dimi

mIRCLan (SRA) By: CONSTANTiN
CONSTANTiN Şuan Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla

Etiketler
anasayfasi, forum, site

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil

Mesaj Yazma Kuralları
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

İfadeler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık